Zoeken

Roofs 2023-01-64 ABS helpt met veilig oversteken

special Veilig en gezond werken

De Duitse fabrikant van veiligheidshulpmiddelen ABS Safety GmbH voegt een nieuw overstapsysteem toe aan het productassortiment. De fabrikant, bekend van het ankersysteem met één schroefverbinding, vergrootte haar veiligheidsproducten range onlangs ook al met drie nieuwe gevelladders.

De nieuwste veiligheidsoplossing van het Duitse ABS Safety GmbH is de ‘ABS Überstieg’, een aluminium constructie om veilig obstakels te overbruggen. Het robuuste en weerbestendige overstapplatform is uitgevoerd met leuningen aan beide zijden. Het kan worden toegepast op platte, licht hellende daken en in hallen. De overstap is verkrijgbaar in diverse varianten met roostertreden en platforms met de hoogste slipweerstandsklasse (R13). Het product is geschikt voor permanent gebruik (door de lange levensduur) en stabiliteit.

Flexibel en eenvoudig

De fabrikant kan het overstapplatform in divese maten uitvoeren . De trapelementen kunnen in stappen van 20 cm een hoogte overbruggen van 40 tot 160 cm hoogte. Ook de hoogte van de optrede van 20 centimeter kan desgewenst worden aangepast. De lengte van het overbruggingsplatform ligt tussen de 60 cm en een meter.

Het ABS overstapplatform is gecertificeerd volgens DIN EN ISO 14122-3:2016-10 en verkrijgbaar in een standaardbreedte van 60 cm. Het kan een gewicht dragen van maximaal 300 kilo en 150 kg. op de treden. Voor regelmatige inspectie en onderhoud kan de overstapconstructie eenvoudig worden voorzien van een weerbestendige sticker met een QR-code, die linkt naar het onderhoudsdocument dat op te maken is in de gratis app lock book docu van de fabrikant (zie elders in de special). De sticker is via dit platform eenvoudig op te vragen. De montageinstructie en de onderhoudsdocumentatie is online beschikbaar, dus ook te raadplegen met een tablet of telefoon.

Eén schroef

Familiebedrijf ABS Safety is opgericht in 2003 en heeft haar hoofdkantoor in het Duitse Kevelaer. De Airbus-hallen in Hamburg, de Mercedes-Benz-fabriek in Sindelfingen en de beurshal in Keulen zijn bijzondere objecten die zijn uitgerust met roestvrijstalen valbeveiligingssystemen van het bedrijf. Rayonmanager Jan-Willem Larmit van ABS Safety voor Nederland & België: “We zijn vooral bekend om onze beves­tigingsankers. Voor de montage is maar één gat nodig. Dit bespaart tijd en geld. Maar levert natuurlijk niet in op de veiligheid van de mensen op het dak.”

Het roestvrijstalen ankerpunt ABS-Lock X-T-One bijvoorbeeld is een praktische valbeveiliging die achteraf kan worden geïnstalleerd op trapezium dakplaten. Het bijzondere voordeel zit in de bescherming van de isolatie. Het van een steunbuis voorziene aanlijnpunt is zo geconstrueerd dat het boorgat weer volledig wordt opgevuld. Het systeem wordt bevestigd met één hollewandanker dat bij levering is inbegrepen.

Het installeren van deze aanlijnvoorziening is eenvoudig. Er is maar één boorgat door de trapeziumplaat nodig om het ankerpunt te bevestigen. Met een gatenzaag zaagt u een opening van 32 mm doorsnee in de isolatie. Het compacte ankerpunt heeft geen grondplaat. Het wordt gewoon door de ronde opening gestoken, die daarmee volledig vlak is opgevuld. Het individuele ankerpunt is hiermee ook geschikt voor het achteraf aanbrengen op bestaande daken. Het ankerpunt is gekeurd volgens DIN EN 795:2012, A en DIN CEN/TS 16415:2017 voor gebruik door maximaal 3 personen tegelijk en “houdt op een trapeziumplaat van 0,75 mm en dikker, moeiteloos een belasting stand”, stelt de fabrikant.

Nieuwe laddersystemen

In het laatste kwartaal van 2022 introduceerde de fabrikant laddersystemen in drie varianten. Met rugbeschermingsmand, als valbeveiliging met vaste geleider over een touwbeveiligingssysteem of als variant met beschermingsrail. De ladders zijn uitgerust met uitgebreide toegangsveiligheidsvoorzieningen en kan worden geïntegreerd in de valbeveiligingsoplossingen op het dak.

De DIN EN ISO 14122-4, DIN 14094-1, DIN 18799-1gecertifi­ceerde laddersystemen zijn gemaakt van lichtgewicht, weerbestendig aluminium.