Zoeken

Roofs 2023-01-82 Dakenbranche op BouwBeurs 2023

Beurs

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari vindt eindelijk weer de BouwBeurs plaats. In de Koninklijke Jaarbeurs zet dit evenement met de thema’s circulariteit, industrialisering en digitalisering sterk in op de transitie in de bouw. Joyce van Hoef, beursmanager BouwBeurs: “Na vier jaar afwezigheid door corona merken we een grote behoefte bij bezoekers en exposanten om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Met BouwBeurs 2023 brengen we weer de hele bouwsector bij elkaar.” De dakenbranche is ook weer goed vertegenwoordigd, onder meer met een Dakontmoetingscentrum.

Het Dakontmoetingscentrum: alle specialismen van het platte dak bij elkaar

Het platte dak is hot. Er gebeurt van alles op dat dak. Omdat het moet. En kan. We leven op het dak, we tuinieren er. We parkeren en recreëren er. Het dak is een bufferplaats voor water. Of het geeft water gedoseerd af om het binnen­stedelijke rioolnetwerk te ontlasten. Het dak is nodig in de energietransitie. Het dak fungeert als landingsplaats voor helikopters en drones. En primair: het dak beschermt alles wat daaronder zit. Kortom, op het dak komen allerlei specialismen samen. Disciplines die specifieke kennis vergen. Maak daarom kennis met de dakspecialisten op de BouwBeurs 2023 van 6 tot en met 10 februari in Jaarbeurs Utrecht: Zoontjens, SealEco, Roval Aluminium, Nophadrain, AGS Products, Van Wylick Isolerende Daken en kennis- en adviescentrum TotaalDakConcept. Zij hebben zich op de BouwBeurs verenigd in het Dakontmoetingscentrum.

Het Dakontmoetingscentrum is een netwerk- en ontmoetingsplek, waar iedereen terecht kan die meer wil weten over de mogelijkheden op en van het platte dak. Waaraan moet een goed parkeerdak voldoen? Wat zijn de beste groendaken? Hoe zorg je voor optimale afwatering? Welke dakrandafwerkingen zijn er allemaal? Welke dakbedekking is het meest geschikt? En welke isolatie? De specialisten van het Dakontmoetingscentrum weten er alles van. Zij zijn er elke dag om je te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het platte dak. De deelnemende bedrijven hebben elk een eigen plek op het Dakontmoetingscentrum. Tevens is er een centrale bar, waar je vak- en branchegenoten kunt ontmoeten.
Hal 11 stand E.010

Circulariteit in het bouwproces met IKO

De kwaliteit en levensduur van een dak hangt af van veel meer dan alleen een kwalitatief hoogwaardige toplaag. Om ook op lange termijn te kunnen rekenen op optimale prestaties, is het essentieel om te kiezen voor de juiste combinatie van zorgvuldig op elkaar afgestemde premium materialen. Met energiezuinige en verantwoorde dakproducten en daksystemen helpen we onze klanten invulling te geven aan de steeds strengere eisen op het gebied van energiezuinigheid en duurzaam bouwen. Als fabrikant van hoogwaardige dakbedekkingsmaterialen en Enertherm PIR isolatie, zorgt IKO er voor dat elke bouwprofessional nu meer dan ooit toekomstbestendig kan gaan bouwen.
HAL 11 Stand A048

Recticel Insulation

Met de stijgende energieprijzen is de noodzaak om woningen en gebouwen fundamenteel goed te isoleren tot iedereen doorgedrongen. Een toekomst met goed geïsoleerde gebouwen en energie­verlies zoveel mogelijk beperken. Dat is ons doel. Effectief en duurzaam isoleren, zorgt ervoor dat energie niet verloren gaat en CO2-uitstoot wordt verminderd. Het kiezen van het juiste isolatiemateriaal is daarbij essentieel. Met de isolatie-oplossingen van Recticel Insulation ben je verzekerd van een optimaal resultaat voor de gehele gebouwschil. Kom onze producten bekijken en ontdekken op de Recticel Insulation stand. Hierin geven wij isolatie workshops in gevelisolatie, kan je onze Silentwall testen en zelfs over een dakconstructie lopen. Of maak kennis met de vernieuwde RC-waarde calculator. Daarnaast is er, onder het genot van een lekker drankje, volop ruimte voor gesprekken met onze experts.
Hal 11 stand B010

Carlisle Construction Materials introduceert SureWeld® TPO

Carlisle Construction Materials BV zal op de BouwBeurs op haar vertrouwde plek te vinden zijn. Onder het motto: ‘Samen bouwen we door’ nodigen wij u graag uit om met ons de meerwaarde van EPDM voor de nieuwbouw- en renovatiemarkt te bekijken. Waar liggen voor u de mogelijkheden en uitdagingen, bijvoorbeeld met ons Circulaire EPDM inductie systeem? Naast alle initiatieven voor fiscale subsidies (voor uw opdrachtgever); zijn ver­werkingssnelheid, verwerkingsgemak en ergonomisch werken een reden om juist voor dat systeem te kiezen. Een betere werkhouding zorgt namelijk uiteindelijk voor minder fysieke klachten. Naast onze bekende merken RESITRIX® en HERTALAN® zullen we tevens onze SureWeld® TPO voor de Nederlandse markt introduceren. Verder besteden we ruim aandacht naar de groeiende markt van luchtdichting, met onze premium merk HARDCAST®, de EPDM 3D technieken en de verbinding tussen het platte dak en de façade. Genoeg te ontdekken dus.
Hal 11 stand D036

Bauder, zeker voor daken

Door de economische ontwikkelingen in combinatie met de klimaatverandering wordt het duidelijk dat we ons gebouwenbestand versneld moeten gaan verduurzamen. Samen met onze klanten uit de dakenmarkt zien we kansen voor een snelle en gezonde groei. De individuele behoeften van de markten in een vroeg stadium herkennen en op maat gemaakte innovatieve oplossingen ontwikkelen - dat is de kracht van Bauder. De Bauder daksystemen voor het waterdicht maken en houden van gebouwen met onze hoogwaardige thermische isolatiesystemen (BauderECO) leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van het klimaatprobleem. De Bauder groendaken zijn milieuvriendelijk en dragen bij aan een gezonde woonomgeving. De fotovoltaïsche systemen kunnen worden gebruikt om extra duurzame energie op daken te genereren. Door middel van een duurzame ondernemingscultuur brengt Bauder de economische, ecologische en sociale belangen in harmonie waardoor een succesvolle en duurzame toekomst voor ons ligt.
Hal 11 stand E054

Delta Plus

Als internationale ontwikkelaar en producent van Persoon­lijke Beschermings Middelen is het de missie van Delta Plus om elke professional veilig te kunnen laten werken. Dat doen wij met een breed assortiment hoofd,- hand,- lichaams,- voet,- en valbescherming. Door onze expertise en investeringen in onze eigen R&D-­afdeling blijven we continu innoveren en ontwikkelen wij onze producten door naar wens en behoefte van gebruikers. Denk aan snijbesten­dige handschoenen, waarmee ook de telefoon of tablet bediend kunnen worden.
Hal 12 stand A074

All-up komt met wereldprimeur

Tijdens de BouwBeurs komt het Almelose All-up met een wereldprimeur: de K280E compleet elektrische aanhanger­kraan van het Duitse merk Klaas. Deze compacte aan­hangerkraan is uitgerust met een zeer stil en milieuvriendelijk accupakket. Ook toont All-up een groot aantal noviteiten uit het productengamma van Geda en Paus.

Volgens All-up gaat de nieuwe Klaas K280E het helemaal maken. “Als je bedenkt dat de markt voor deze noviteit de bouw in het algemeen is en bijvoorbeeld dakdekker en installateurs van zonnepanelen in het bijzonder, dan breekt er binnenkort een nieuwe tijd aan. Want in een hand­omdraai is deze kraan op te stellen, zijn de accu’s vol en kun je – milieuvriendelijk – aan het werk. Tevens te zien: de Geda acculift, een grote laadkraan (Klaas K950RHX) en de Paus Easy 18 meter ladderlift.
Hal 11 stand B030

Innovaties van Altrex

Natuurlijk is Altrex ook aanwezig met de laatste innovaties op de grootste vakbeurs voor de uitvoerende bouw in Nederland. Op de Bouwbeurs introduceert Altrex onder meer de Shuttle 2.0. Daarnaast is dit de perfecte gelegenheid om hands-on kennis te maken met tal van Altrex producten. Bovendien kan worden geprofiteerd van exclusieve beursaanbiedingen. Genoeg redenen om de stand te bezoeken, die dit keer nóg uitgebreider is.
Hal 12 stand B.046

Eurofast: partner in mechanische bevestigingsoplossingen

Bevestigingsmiddelen zijn van groot belang voor de algehele kwaliteit en veiligheid van een dak- wandsystemen, ondanks dat deze een relatief klein deel uitmaken van de totale constructie. Eurofast is fabrikant van bevestigingsmiddelen van het toonaangevende merk Eurofast® en een full-service technisch adviesbureau voor het mechanisch bevestigen van de gebouwschil. Bij Eurofast bieden wij een breed assortiment bevestigingsmiddelen aan voor het mechanisch bevestigen van plat dak, dak & wand en geventileerde gevelconstructies, voor zowel industriële als commerciële gebouwen. Aangevuld met een full-service pakket bestaande uit onder andere verschillende berekeningen, om u bij elke stap van het bevestigingsproces te ondersteunen. Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen met jouw bevestigingsproject? Bezoek dan onze Eurofast-stand op de BouwBeurs. Onze Eurofasters vertellen jou graag meer over ons productgamma en bijbehorende diensten.
Hal 11 stand E052

Een wereld te winnen met IsoBouw

Voor IsoBouw is de BouwBeurs een fantastisch platform om haar innovatieve kracht te tonen. En dat is precies wat bezoekers op de stand kunnen verwachten: nieuwe innovatieve isolatiesystemen met oog voor het milieu, met als passend thema ‘Een wereld te winnen met IsoBouw’. Met haar innovatieve kracht blijft IsoBouw haar afnemers ondersteunen om projecten sneller, beter en voordeliger te maken.

Tijdens de BouwBeurs toont IsoBouw onder andere:

  • Nieuwe prefab dakelementen
  • Nieuwe renovatieplaten hellend dak
  • Plat dak isolatie voor PV-systemen
  • Brandveilige gevelisolatiesystemen

Ook op het gebied duurzame en circulaire isolatie blijft IsoBouw stappen maken om de voorsprong met betrekking tot hun milieuprestaties te vergroten. Dat gebeurt onder meer met het Use4ReUse retournamesysteem voor reststukken en met nieuwe producten van gerecyclede EPS.
Hal 11 stand D010

Meer informatie is te vinden op www.bouwbeurslive.nl. Toegang tot het evenement is gratis op uitnodiging van exposanten, partners of de organisatie.