Zoeken

Roofs 2023-01-94 Nieuwslijn

Agenda

10 – 12 januari, De Groene Sector Vakbeurs
Kennis- en netwerkmoment voor de groene branche.
Evenementenhal Hardenberg. 13.00 – 21.00 uur. www.groenesector.nl

6 – 10 februari 2023, Bouwbeurs
Het evenement voor vakprofessionals uit de bouwsector met honderden stands, kennissessies, kennistheaters en het gezelligste en grootste bouwcafé van Nederland.
Jaarbeurs Utrecht., 9.30 – 17.30 uur. www.bouwbeurslive.nl

14 - 16 maart 2023, Solar Solutions International
De grootste vakbeurs voor zonne-energie in Noordwest-Europa met meer dan 500 innovaties en 100 praktische seminars.
Expo Greater Amsterdam, Vijfhuizen., 10.00 – 17.00 uur. www.solarsolutions.nl

24 maart 2023, Feestavond Dak van het Jaar 2022
Jaarlijks hoogtepunt voor de dakenbranche met diner, optredens en de bekendmaking van de Daken van het Jaar 2022.
Evenementencentrum Hart van Holland, Nijkerk., Aanvang vanaf 17.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden kan via www.dakvanhetjaar.nl.

Samenwerking Zoontens en Optigrün

Zoontjens, de gebruiksdakspecialist, en Optigrün, specialist in retentiesystemen, zijn een partnership aangegaan om samen beloopbare retentiedaken te maken. Met deze samenwerking willen de bedrijven samen multifunctionele daken creëren die een waardevolle bijdrage leveren aan het toekomstige dakenlandschap.

Waterretentiesystemen worden vaak toegepast in combinatie met groendaken of daktuinen. Maar ook onder dakterrassen, betegelde looppaden of andere verharding met tegels op een dak kan een waterretentielaag worden aangebracht. Gezien de beperkte ruimte in stedelijk gebied, is het noodzakelijk om zo creatief en efficiënt mogelijk om te gaan met de beschikbare ruimte. Door op een beloopbaar dak water te bergen, krijgt het dak een dubbele functie, multifunctioneel. In het jaar 2023 willen ze de eerste projecten samen gaan uitvoeren. In de februari-editie van Roof zal deze samenwerking verder worden toegelicht in een uitgebreid interview met directeuren Henk Vlijm (Optigrün) en Paul Heerkens (Zoontjens).

5e Dakcursus Platte Daken 2022

Op 30 november 2022 hebben 21 deelnemers de Dakcursus Platte Daken succesvol afgerond en het diploma hiervoor in ontvangst genomen. Na zes intensieve cursusdagen - met verschillende praktijk onderdelen - waarin alle facetten van platte daken aan de orde zijn gekomen, kunnen de deelnemers hier met recht trots op zijn. De totale cursus is door de deelnemers met een mooie 8 gewaardeerd. De exclusieve sculptuur De Dakconnaisseur - voor de deelnemer met de hoogste score - hebben we aan Jesse Tas van Consolidated Nederland mogen overhandigen. Eervolle vermeldingen zijn er voor Nico Feima van Triflex BV en Alain van Die van Klomp daktechniek.

De Dakcursus Platte Daken is vooral bedoeld voor instromers en doorstromers in de dakbedekkings­branche en voor medewerkers van corporaties, gemeenten en aannemers die in relatief korte tijd veel kennis willen vergaren over alle facetten van het platte dak. Meer informatie over deze en andere cursussen kunt u terugvinden op onze site www.bdaopleidingen.eu of door telefonisch contact: 085 487 1910

Customer of the year award

Onlangs heeft Henk van Schaik, DGA van WECAL Dak- & Isolatietechniek, uit handen van Pierluigi Ciferni, CEO van Polyglass SpA, voor het tweede jaar op rij de award ‘Customer of the year’ ontvangen. WECAL is wederom supertrots op deze erkenning, met name omdat dit het resultaat is van de groei die in 2022 met zowel bitumineuze dakbedekking van POLYBOND (APP), ELASTOFLEX (SP+BS) en FUTURA (APAO) als kunststof dakbanen van MAPEPLAN® is gehaald. De uitbreiding met MAPEPLAN® in België zal bijdragen aan het voortzetten van de groei in 2023.

Soprema NL

Na een zorgvuldige voorbereiding gaan Soprema BV, Royal Roofing Materials BV en Fons Meeder BV per 1 januari 2023 officieel samen verder als Soprema NL BV. Daarmee wordt een zorgvuldig proces afgerond waarin op 7 april 2021 Fons Meeder BV werd overgenomen en op 1 juni van dat jaar Royal Roofing Materials.

Handboek Zonne-energie

Bij ISSO verscheen onlangs de volledig vernieuwde editie van het Handboek Zonne-energie, een onmisbaar kennisproduct voor professionals. De aangepaste inhoud van het handboek behandelt drie onderliggende disciplines: zonnestroom (PV), zonnewarmte (zonthermische) en bouwkundige integratie. Daarmee is het handboek interessant voor vele professionals; van ontwerpers tot inspecteurs en van installateurs tot energieadviseurs. De actualisatie van het handboek uit 2019 was mede noodzakelijk vanwege de ontwikkelingen in de markt rondom certificeringen en nieuwe eindtermen, maar ook door de aanpassingen in NEN 1010 en NEN 7250. De drie hoofdonderwerpen in het handboek sluiten nu naadloos aan bij dezelfde disciplines die ook in de nieuwe NEN 1010 (Elektrotechnische installa­ties voor laagspanning) en NEN 7250 (Zonne-energie­systemen, Integratie in daken en gevels – bouwkundige aspecten) worden behandeld. www.isso.nl

Zonnepark op dak parkeergarage Trinity

Om bij te dragen aan de oplossing van het wereldwijde energietekort en de belasting op het klimaat te verminderen, heeft hoofdhuurder PwC, samen met vastgoedeigenaren 1 Zone Capital en Flemyn LPP, besloten 1.600 zonnepanelen te installeren op het dak van de parkeergarage van Trinity. Deze toren staat op Brainpark II in Rotterdam, pal aan de A16. De panelen zorgen voor een energierendement dat kan oplopen tot 465.000 kWh per jaar, ruim genoeg om alle kantoorruimten te voorzien van groene energie. Om de kwaliteit van de omgeving te garanderen, worden over de lengte van de installatie groenstroken aangeplant. Deze dienen als groenscherm voor passanten en vergroten de bio­diversiteit van de omgeving.

Balkongevoel uitzettuimelvensters

VELUX® lanceert een nieuwe variant van haar populaire 2in1 en 3in1 dakraamoplossingen: uitzettuimelvensters die met een onderhandgreep te bedienen zijn. Omdat het raam aan de bovenzijde scharniert, kan deze in een hoek van maar liefst 45° geopend worden. De dakramen zijn aantrekkelijker geprijsd, gemakkelijker te monteren dan gekoppelde dakramen en zijn vanaf oktober dit jaar beschikbaar. De uitzettuimelvensters zijn verkrijgbaar met twee of drie ramen waarbij er een of twee als uitzetvenster, met een handgreep aan de onderzijde, geopend wordt. Deze wijde opening in een hoek van 45° geeft huiseigenaren een panoramisch uitzicht en zo ontstaat een weids en balkonachtig gevoel. Het slanke ontwerp en de profielen zorgen daarnaast voor maximale toetreding van daglicht in de woning. De 2in1 en 3in1 dakramen worden ondersteund door een groot aantal VELUX dakraamaccessoires, onder andere de VELUX buitenzonwering en verduisterende rolluiken.