Zoeken

Roofs 2023-02-79 Veiligheidspecialist is servicepartner voor de dakensector

bedrijfsnieuws

Op 1 januari heeft Vlutters Tools & Safety, de specialist voor veilig en efficiënt werken, op, naar en van het dak, Fons Meeder uit Zwijndrecht overgenomen. “Met de overname van deze specialist op het gebied van dakdekkersgereedschappen kunnen we een nog uitgebreider productassortiment en service aan onze klanten aanbieden”, zegt Vlutters general manager John van der Haak.

Van der Haak: “Fons Meeder was een bedrijf als het onze, voor de kleine gereedschappen. Het paste goed elkaar te versterken en omdat het bedrijf een goede naam in de markt heeft, voerden we een aantal maanden beide namen. Dit jaar komt alles onder de Vlutters vlag.”

“Het gereedschap-assortiment wordt uitgebreid, er kan gebruik gemaakt worden van de verkoopwagens die voorheen alleen voor relaties van Fons Meeder reden en ook vanuit Zwijndrecht is een verhuurvloot beschikbaar. Dankzij het distributienetwerk van Soprema komen onze producten en ons advies niet alleen via onze twee vestigingen in Zwijndrecht en Oldenzaal, maar ook via de 16 landelijke vestigingen onder de aandacht van dakdekkers.”

In het shopconcept van Soprema zorgt Vlutters voor een uitgebreid assortiment van ruim 200 producten. Soprema en Vlutters vullen elkaar aan. Ze ontwikkelen samen bijzondere producten voor de dakdekkersbranche. “Zo ontwikkel­den we samen de Mini-Mamoet, een automatische dak­banenbrander. Dakdekkers huren de machine die rollen van 1 meter breed, met een maximale lengte van 10 meter met een constante kwaliteit brandt. Daardoor is het mogelijk om 800 m² per dag te verwerken.”

Veilig en efficiënt

Iedereen kent Vlutters van hun kranen en stortkokers. Maar het innovatieve bedrijf betekent veel meer voor dak­dekkers. “In de bouw komen we handen te kort. Mensen zullen langer moeten doorwerken. Dat kan alleen als we het werk verlichten. Bijvoorbeeld met tilhulpen, kranen en liften. Onze producten en diensten helpen het dakdekkersbedrijf veilig en efficiënt werken.” Zo helpt de veiligheidsexpert met het uitvoeren van inspecties met een drone. Of op basis van de verzamelde gegevens en geavanceerde software analyses uit te voeren of met speciale camera’s lekkages te detecteren Er kan al heel veel informatie ingewonnen worden voor je zelf op het dak van een gebouw hoeft te zijn.

Vlutters helpt ondernemers ook op het gebied van admini­stratie en documentatie van de veiligheidsvoorzieningen. “Steeds vaker eisen opdrachtgevers dat de dakdekker alle papieren op orde heeft. Gekeurde kranen, gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen. We zien vaak dat bedrijven voor elk product een andere leverancier hebben met verschillende keuringsinstanties. Vlutters voert al die keuringen en inspecties zelfstandig uit en zorgt ervoor dat alle documentatie digitaal vastgelegd wordt in overzichtelijke documenten.”

De klant logt in en krijgt een overzicht van alle rapportages. Het systeem zorgt ervoor dat u op tijd melding krijgt dat een periodieke controle of onderhoudsbeurt moet worden uitgevoerd. De klant raakt nooit meer documenten kwijt en behoudt overzicht.” Vlutters helpt bedrijven de stap te maken naar digitale documenten. “We helpen bedrijven ook met het digitaliseren van hun bestaande administratie.” In de cloud, digitale documenten en handige apps. “Maar natuurlijk zijn we nog steeds telefonisch bereikbaar en zorgen we voor onze vertrouwde, persoonlijke service.”