Zoeken

Roofs 2023-02-82 Nieuwslijn

Agenda

6 – 10 februari 2023, Bouwbeurs, Het evenement voor vakprofessionals uit de bouwsector met honderden stands, kennissessies, kennistheaters en het gezelligste en grootste bouwcafé van Nederland.
Jaarbeurs Utrecht, 9.30 – 17.30 uur., www.bouwbeurslive.nl

15 februari, 5 april, 11 mei en 6 juni 2023, Aan de slag met modulaire woningbouw, Platform 3D-Modulaire Woningbouw maakt de kennis en ervaring met dit nieuwe concept laagdrempelig toegan­kelijk voor professionals. Verschillende locaties.
modulairewoningbouw.nl.

14 - 16 maart 2023, Solar Solutions International, De grootste vakbeurs voor zonne-energie in Noordwest-Europa met meer dan 500 innovaties en 100 praktische seminars over de nieuwste ontwikkelingen rondom energieopslag, slimme producten, en een steeds breder aanbod aan zonnepanelen.
Expo Greater Amsterdam, Vijfhuizen, 10.00 – 17.00 uur. www.solarsolutions.nl.

22 en 23 maart 2023, Worksafe Antwerpen, Vakbeurs over veilig & gezond werken, met de laatste trends in procesveiligheid, veiligheidscultuur en veiligheidsmiddelen. In combinatie met vakbeurs Maintenance.
Antwerp Expo 10.00 – 17.00 uur. www.worksafe.be

24 maart 2023, Feestavond Dak van het Jaar 2022, Jaarlijks hoogtepunt voor de dakenbranche met diner, optredens en de bekendmaking van de Daken van het Jaar 2022.
Evenementencentrum Hart van Holland, Nijkerk, vanaf 17.30 uur. www.dakvanhetjaar.nl.

19-20 april 2023, Nationale Klimaat Expo, Nieuw tweedaags evenement met een voor beurzenland unieke opzet. Sleutelwoorden zijn duurzaam, circulair en innovatief, maar het gaat vooral over oplossingen.
Expo Houten 9:00u - 17:00 uur, nationaleklimaatexpo.nl

WECAL breidt productiecapaciteit verder uit

Naast de recente investering in nieuwe productielijnen voor zaagwerk, is WECAL geslaagd nieuw personeel aan te trekken om de bezetting aan de machines te kunnen opschalen. In het vierde kwartaal van 2022 lukt het al nieuw personeel aan te trekken, met ingang van januari zijn daar wederom twee nieuwe productiemedewerkers bijgekomen. Extra personeel is noodzakelijk aangezien de productieafdeling van WECAL momenteel een groeistuip doormaakt. Met behulp van de recente investeringen kunnen niet alleen maatwerkoplossingen voor nieuwbouwprojecten, maar ook voor renovatietrajecten voorgesteld worden. Hiermee verwacht het bedrijf aan de groeiende vraag naar maatwerkoplossingen in isolatie te kunnen voldoen.

C2C-certificatie IsoBouw

Onlangs is IsoBouw het bronzen Cradle to Cradle Certified® certificaat toegekend voor vrijwel alle EPS producten. Het certificaat is verleend door de onafhankelijke Cradle to Cradle specialist EPEA (Environmental Protection Encoura­gement Agency) en is een garantie dat deze IsoBouw-producten aantoonbaar circulair zijn. Met het certificaat geeft IsoBouw invulling aan haar duurzaamheidsambities die zijn vastgelegd in het duurzaamheidsplan ‘Improve to preserve’. De gecertificeerde EPS wordt toegepast in veel producten van IsoBouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de EPS-isolatieplaten voor platte daken, vloerisolatie, spouwisolatie en de isolatiekern van veel samengestelde producten, zoals bij dakelementen. Cradle to Cradle heeft toegevoegde waarde voor milieu, klimaat en leefomgeving maar biedt ook economische voordelen. Gebruikers vervullen een voortrekkersrol en verhogen daarmee hun marktwaarde. Daarnaast kunnen architecten en aannemers voor bouwprojecten eenvoudiger een duurzaamheidskeurmerk verkrijgen. Ook lokale overheden kunnen eisen stellen of subsidies verlenen, gekoppeld aan de toepassing van C2C / circulaire producten.

Duurzame mobiliteit: subsidieregelingen

Op 10 januari opende de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Hiermee kunnen ondernemers en non-profit­organisaties geld krijgen voor een duurzame bedrijfsauto. Bij voldoen aan de voorwaarden staat er een subsidie klaar van maximaal €5.000. Het totale budget is € 33 miljoen. Een middelgrote en grote ondernemer ontvangt met deze regeling 10% van de netto catalogusprijs bij een voertuigcategorie N1. Deze prijs is exclusief btw, inclusief bpm en opties die de fabrikant of importeur aanbracht voor het kenteken is afgegeven. Bij een voertuigcategorie N2 tot een maximum gewicht van 4.250 kilo ontvangt de ondernemer 10% van de verkoopprijs zonder btw. Voor kleine ondernemingen en non-profit­instellingen is het subsidiepercentage 12%. Zie: www.rvo.nl/subsidies-financiering/seba.

Stevige jas voor winters werk

De geïsoleerde werkjas Super Dux Traditional van Carhartt houdt je de hele winter warm, hoe koud het buiten ook wordt. Het technische jack is licht van gewicht, beresterk en waterafstotend, waardoor je altijd kunt blijven doorgaan. Dankzij de Wind Fighter technologie houdt hij wind ook extra goed tegen. Informatie naar www.carhartt.com. De superduckstof van deze jas is 35% lichter dan traditioneel duck materiaal. Het 3M Thinsulate zorgt voor extra warmte. De rits aan de voorzijde heeft een stormflap en de driedelige capuchon is voorzien van een doorgestikte voering en kinbescherming. Elke jas in de nieuwe Super Dux collectie is voorzien van Carhartt’s Rugged Flex-, Rain Defender- en Wind Fighter technologie waardoor je extra beschermd bent tegen de elementen.

Weijerseikhout neemt Hofman Dakwerken over

Dakspecialist Weijerseikhout neemt met ingang van januari Hofman Dakwerken over. Deze stap biedt samenwerkings­voordelen voor beide partijen, onder andere op het gebied van continuïteit en flexibiliteit. Met de overname voegt Weijerseikhout een team van ruim twintig vakkrachten aan de organisatie toe. Nick Hofman, eigenaar van Hofman Dakwerken: “We hebben gekozen voor Weijerseikhout omdat zij dé nummer 1 zijn als het gaat om de verduurzaming van hellende daken in Nederland. Met deze grote organisatie achter ons, ben ik ervan overtuigd dat we onze klanten nóg beter van dienst kunnen zijn. Bovendien kunnen we in de regio Zuid-Holland een mooie groei doormaken. We blijven opereren vanuit Vlaardingen, blijf ik hét aanspreekpunt van het bedrijf in de uitvoering en blijven we onder onze eigen naam actief. Dat geldt zowel voor onze opdrachtgevers in de nieuwbouw als in de renovatie.”

Herziene beoordelingsrichtlijnen Groenkeur

Op 1 januari zijn de herziene beoordelingsrichtlijnen 2023 in werking getreden. De aanpassingen leveren een bijdrage aan duurzaam ondernemen binnen het groene domein. Daarnaast zijn beperkte aanpassingen doorgevoerd om bij actuele ontwikkelingen in het vakgebied aan te sluiten. Het gaat om de beoordelingsrichtlijnen: Groenvoorziening 2023, Boomverzorging 2023 en Dak- en Gevelbegroening 2023. De wijzigingen hebben met name betrekking op het onderwerp ‘duurzaam ondernemen’. Deze eisen zijn opgenomen op bedrijfsniveau die voor alle deelnemers gaan gelden en haalbaar moeten zijn. Voor alle deelnemers geldt een overgangsperiode van 6 maanden. Dit betekent dan ook dat vanaf 1 juli 2023 alleen audits worden uitgevoerd op basis van de herziene beoordelingsrichtlijnen 2023. Na 1 juli 2023 ontvangen alle deelnemers een nieuw certificaat op basis van de beoordelingsrichtlijn 2023 wanneer zij met goed gevolg een audit (toelatingsaudit, opvolgingsaudit of heraudit) hebben doorlopen. Zie: mijn.groenkeur.nl.