Zoeken

Roofs 2023-03-63 Webinar ‘Zonnepanelen op het dak. Natuurlijk kan dat veilig!’

Special Gele Daken

Zijn zonnepanelen brandgevaarlijk? Hoe zorg je ervoor dat het risico op brandgevaar wordt geminimaliseerd? Welke materialen heb je daarvoor nodig en welke dakbedekking is daarvoor het meest geschikt? Hoe zorg je ervoor dat het onderhoud probleemloos en veilig kan op het moment dat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd? Hierover gaat het webinar ‘Zonnepanelen op het dak. Natuurlijk kan dat veilig!’ van TotaalDak Concept dat op donderdag 23 maart om 10.00 uur plaatsvindt.

Verzekeraars staan niet te popelen om gebouwen te verzekeren met PV panelen op het dak. Er zijn in het verleden diverse brandincidenten geweest in combinatie met zonne­panelen. Maar ligt dat wel aan de brandveiligheid van de zonnepanelen zelf? Heeft het te maken met het soort isolatie dat gebruikt is? Of moeten we de oorzaak vooral zoeken in een ondeugdelijke installatie?

Wijnand van Hooff, Holland Solar

Is die terughoudendheid bij verzekeraars wel terecht? Wijnand van Hooff, directeur van de brancheorganisatie Holland Solar, die de belangen behartigt van de zonne-­energie-sector in Nederland, vindt van niet. Hij laat in het webinar zien dat het veilig kan als met een aantal basisprincipes rekening wordt gehouden. Van Hooff gaat in op ondermeer de kwaliteit van de gebruikte producten, de systeemcomponenten, het installatiewerk, de elektro­technische aspecten, de interactie tussen het zonnestroomsysteem en het dak en natuurlijk de bouwkundige aspecten.

Materialen, installatie en onderhoud

Aan het woord komen ook leden van TotaalDakConcept, die laten zien welke materialen geschikt zijn en waar je op moet letten bij de installatie van PV-panelen om veilig onderhoud te kunnen plegen. Met bovendien een verrassende uitkomst van een brandtest met verschillende soorten isolatie!

Aanmelden voor dit webinar van TotaalDakConcept kan via www.totaaldakconcept.nl.