Zoeken

Roofs 2023-03-64 Uitgebreid kennisprogramma bij grootste solarbeurs van West-Europa

Special Gele Daken

Van 14 tot en met 16 maart vind de tiende aflevering plaats vanSolar Solution International (gecombineerd met de vakbeurs Duurzaam Verwarmd). Met meer dan 275 exposanten en ruim naar verwachting 13.000 bezoekers is Solar Solutions International de grootste vakbeurs voor zonne-energie in Noordwest-Europa.

Ultralichte zonnepanelen, slimme montagesystemen, veilige elektrotechniek, omvormers, dit en veel meer is in maart te ontdekken op de 24.000 m2 vloeroppervlakte van de Expo Greater Amsterdam te Vijfhuizen. Het brede aanbod aan exposanten zorgt ervoor dat alle aspecten van de solar sector aan bod komen. Innovaties krijgen een ere­podium op de beursvloer. Direct bij de ingang bevindt zich de Innovatie Boulevard met de nieuwste producten. Er is ook ruimte voor spanning en sensatie met de European Solar Games. Vakmensen gaan het dak op en de strijd aan.

Seminars

In ruim honderd praktische seminars kunnen professionals verdieping zoeken en vinden rondom energieopslag, slimme producten, en een steeds breder aanbod aan zonnepane­len. Dat gebeurt op drie seminarpleinen. Ook voor de dakenbranche is in het uitgebreide seminarprogramma veel nuttige en interessante informatie te vinden. Een paar onderwerpen:

  • Markttrends voor Zon-pv in Nederland en Europa (Dutch New Energy Research)
  • Brandveiligheid in zonnestroominstallaties (Conduct Technical Solutions)
  • Veiligheid, inspecties en Scope 12 (Omega Training)
  • Vergeet je bestaande panelen niet: solar assetmanagement voor een hoger rendement (TW!ST)
  • Veilig werken op het dak (Vlutters Tools & Safety)
  • Een nieuw Handboek zonne-energie (NEN)
  • Hoe bepaal je de ballastering van het platdak PV-systeem? (Esdec)
  • Hoe ontwikkel je circulaire panelen op Nederlandse bodem? (Solarge)
  • Zon-PV en subsiedie (RVO)
  • Ontwikkeling in normering en kwaliteitsborging zon-PV (InstallQ)

Congressen

Verdere verdieping is mogelijk tijdens drie congressen waar in wordt gegaan op actuele thema’s: grootschalige zonprojecten (dinsdag 14 maart), duurzame warmtetechnieken (woensdag 15 maart) en het energiezuinig maken van vastgoed (donderdag 16 maart). Tijdens het congres Grootschalige Zonprojecten schetst Daan Jansen van Dutch New Energy Research de toekomst voor grootschalige projecten op land 2023 – 2027, legt Bart van den Bosch van Boschrijk Consultancy uit wat de winstkansen zijn voor energieopslag en toont Musetta Blaauw van Robin Doet hoe lokale gemeenschappen ingezet kunnen worden om zonne-energie groot uit te rollen. Het congres Vastgoed Voordelig Verduurzamen probeert antwoord te geven omtrent vragen over het minimale Energielabel C dat boven het hoofd van menig kantorenpand hangt en de torenhoge energierekeningen van tegenwoordig. Gebouweigenaren en facility managers vinden het antwoord hierop in verduurzamen. Tijdens het congres Voordelig Vastgoed Verduur­zamen vertellen toonaangevende sprekers hoe, zoals Andreas Toufexes van ProRail dat na een flinke verduur­zamingsslag significant minder energie verbruikt. Of Arjan van Eijk van CBRE Nederland die vertelt waarom het door de overheid opgelegde energielabel C pas het begin is. De snelste manier om meters te maken? Dat weet Erik Snijders van Holland Solar. (Spoiler alert: het is zon op alle daken). Tijd voor alle dagen: van 10:00 - 13:00 uur.

Zie voor alle informatie en de volledige programma’s van seminars en congressen www.solarsolutions.nl.