Zoeken

Roofs 2023-03-94 Nieuwslijn

agenda

9 en 10 maart 2023, Twee groendak-trainingen Sempergreen, Voor hoveniers en andere groenvoorzieners om kennis bij te brengen die nodig is om groene daken te verkopen en te installeren.
Defensieweg 1, Odijk, 13.30 - 17.30 uur., www.sempergreen.nl

23 maart 2023, Worksafe Antwerpen, Vakbeurs over veilig & gezond werken, met de laatste trends in procesveiligheid, veiligheidscultuur en veiligheidsmiddelen. In combinatie met vakbeurs Maintenance.
Antwerp Expo, 10.00 - 17.00 uur., www.worksafe.be

24 maart 2023, Feestavond Dak van het Jaar 2022, Jaarlijks hoogtepunt voor de dakenbranche met diner, optredens en de bekendmaking van de Daken van het Jaar 2022.
Evenementencentrum Hart van Holland, Nijkerk,, vanaf 17.30 uur. www.dakvanhetjaar.nl.

30 maart 2023, Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte in samenwerking met de City Deal Openbare Ruimte. Over samenwerking tussen de ministeries en gemeenten bij de openbare ruimte en wtransities waar we voor staan.
Fokker Terminal Den Haag, 9.00 - 17.00., events.crow.nl

19-20 april 2023, Nationale Klimaat Expo, Nieuw tweedaags evenement met een voor beurzenland unieke opzet. Sleutelwoorden zijn duurzaam, circulair en innovatief, maar het gaat vooral over oplossingen.
Expo Houten, 9.00u - 17.00 uur., nationaleklimaatexpo.nl

DAKMERK verwelkomt Zaanstad Dakwerken

DAKMERK verwelkomt Zaanstad Dakwerken B.V. uit Wormerveer als erkend dakbedekkingsbedrijf. Op 17 januari 2023 ontving directeur-eigenaar Adri Swart het certificaat van erkenning uit handen van DAKMERK directeur Jeanine van Noordenne. Zaanstad Dakwerken heeft aangetoond te voldoen aan alle kwaliteitseisen die door DAKMERK worden gesteld. In twee decennia heeft het bedrijf een gestage groei doorgemaakt en is sterk geprofessionaliseerd. Het heeft zich ontwikkeld tot een innovatief bedrijf dat meebeweegt met nieuwe ontwikkelingen en effectieve oplossingen bedenkt voor de uitdagingen van opdrachtgevers. Bij die professionalisering past ook de aansluiting bij DAKMERK, al 30 jaar hét kwaliteitskeurmerk voor bitumineuze en kunststof daken. “Elk bedrijf zal beweren dat het goede kwaliteit levert, maar wie controleert dat? Het gaat om aantoonbaar gecontroleerde, gegarandeerde en geborgde kwaliteit. DAKMERK gecertificeerde bedrijven bieden deze zekerheid”, aldus Van Noordenne. “In de procedure voor de erkenning heeft Zaanstad Dakwerken aangetoond aan alle voorwaarden te voldoen om een waardig DAKMERK participant te zijn.” www.dakmerk.nl

personalia

Ruud van Doorn nieuwe voorzitter sectie Steigerbedrijven

Ruud van Doorn, voorheen onder andere CEO bij één van de VSB-leden, is de nieuwe voorzitter van de sectie Steigerbedrijven van de Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven (VSB). Van Doorn neemt de voorzittershamer van de sectie over van Arjan de Velde,

Herman Schutte nieuwe Managing Director BMI Benelux

Herman Schutte is met ingang van 1 januari 2023 benoemd tot Managing Director van BMI Benelux. In deze functie is hij eindverantwoordelijk voor de strategische richting van BMI Benelux in de komende jaren. Schutte volgt in deze functie Bert de Ru op die als commissaris betrokken blijft bij BMI in de Benelux en namens BMI actief lid blijft van verschillende brancheorganisaties.

Peter van der Sluis bedrijfsleider Egberinkdak

Twintig jaar geleden begon Peter van der Sluis als dakdekker bij Egberinkdak. Na enkele andere functies keerde hij twee en een half jaar geleden terug bij Egberinkdak in de functie van Bedrijfsleider om nu vanaf 1 januari 2023 als directeur/mede eigenaar het werk voort te zetten.

Ook Dakvisie sluit zich aan bij Coninko

Als 21e bedrijf sluit Dakvisie uit Rijen zich aan bij inkooporganisatie Coninko. Dakvisie onderhoudt, repareert en installeert sinds 2006 platte daken voor de professionele markt. Dennis Geloudemans, directeur/eigenaar Dakvisie: “De ontwikkelingen in de dakenbranche gaan snel. Ik wil ontzorgd worden voor de inkoop, zodat ik me bezig kan houden met andere zaken. Coninko doet dat voor ons. Ook is het een prettige gedachte dat de inkoop gezamenlijk verloopt richting steeds grotere producenten. Bovendien vind ik bij Coninko contact met gelijkgestemden.” Mark Hooijberg, directeur Coninko: “De toevoeging van Dakvisie is helemaal in lijn met onze ambitie; groei door professionele kwalitatieve dakdekkersbedrijven met de juiste omvang te betrekken bij onze inkooporganisatie. Daar past Dakvisie perfect in. Van harte welkom!”

Eenvoudige dakrandbeveiliging

Er komen steeds meer groendaken. Om deze veilig te onderhouden, is op platte daken een dakrandbeveiliging een goede oplossing. De ABS Guard OnTop ballast is een duurzaam en licht hekwerk waarvoor geen extra gewichten op het dak nodig zijn. Het systeem gebruikt de ballast die al aanwezig is op groendaken. De staanders van de 1.100 mm hoge valbeveiliging worden verzwaard met substraat of grind en gebruikt dus gewoon de al aanwezige ballast op het groendak. Aan elke voet worden twee EPDM meegeleverde patches vastgeschroefd, ter bescherming van de dakbedekking Het systeem is eenvoudig aan te passen aan de constructies op het platte dak met naadloos op elkaar aan te sluiten bochten, hoeken en deurelementen.

Let op de veiligheid van rolsteigers

De VSB roept werkgevers, leidinggevenden en gebruikers op om met name bij rolsteigers te controleren of er sprake is van een complete levering en opbouw. Aanleiding voor de waarschuwing is de wildgroei van rolsteigers die veelal online worden aangeboden en in eerste instantie lijken te voldoen aan de eisen die vanuit Europa (rolsteigernorm EN 1004) en Nederland (A-blad Rolsteigers) worden gesteld. Maar in de praktijk ontbreken vaak vitale onderdelen, zoals voldoende stabilisatoren, leuningwerk, schoren en platforms. Zulke incomplete rolsteigers zijn niet alleen een serieus gevaar voor de gebruiker maar vormen ook een risico voor de werkgever en leidinggevenden die hun medewerkers hierop laten werken, schrijft de VSB. Zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de materiële en immateriële schade die door een eventueel ongeval met een incomplete rolsteiger ontstaat.

RHEINZINK halveert carbon footprint

Op weg naar een klimaatneutraal Europa in 2050 neemt RHEINZINK een grote stap voorwaarts. Met prePATINA ECO ZINC is RHEINZINK de eerste fabrikant van zink die de CO2- footpint meer dan halveert. Het bedrijf bespaart per jaar ruim 36.000 ton CO2 met de nieuwe productielijn, wat overeenkomt met de CO2-uitstoot van een stad met 4.500 inwoners. De reductie van CO2 is mogelijk door de keuze voor Low-Carbon blokzink uit Scandinavië. Deze grondstof voor de productlijn prePATINA blue-grey en graphite-grey wordt op een energie-efficiënte manier geproduceerd met water- en windenergie als energiebron.