Zoeken

Roofs 2023-04-95 Succesvolle inloopdag Soprema Center Utrecht

bedrijf

Het Soprema Center in Utrecht opende op 16 maart haar deuren voor haar relaties met demonstraties en stands van bijna 20 deelnemers. Filiaalmanager Anton Heijsteeg: “Het is nu voor de tweede keer dat ik dit organiseer en mensen zijn weer enthousiast. Deze dag is belangrijk voor de band met onze relaties.”

De vestiging in Utrecht richt zich op het gemak voor de klanten. Er is een scheidingswand weggehaald uit het magazijn, waardoor de bezoekers zelf langs de schappen kunnen lopen als een kleine super­markt voor dakdekkers. Prominent langs één van de wanden het gereedschap en veiligheidsoplossingen van Vlutters Tools & Safety. Tal van hulpstukken en benodigdheden die one stop shopping moge­lijk maakt voor de ondernemer die snel weer verder moet met het dagelijkse werk.In het magazijn erachter staan de deelnemers met demonstratiemateriaal klaar om de praktische en informatieve zaken rond hun producten en diensten uit te leggen. We zien onder meer de bevestigingshulpmiddelen van Guardian, daglichtoplossingen van Velux Commercial en Techcomlight en Isobouw EPS dakplaten die meer druk aankunnen en daarmee geschikt zijn voor het ondersteunen van zonnepanelen. De PowerTop Protect dakisolatie is een dual density isolatieproduct met brandwerende beschermlaag.

Via een trap van de rolsteiger van Wienese komen we boven in een uit­gebreide instructieruimte, waar doorgaans de praktijk van dakdekken en het aanbrengen van valbeveiliging wordt geoefend. Hier demon­streert Sander Mateman van Soprema opleiding en training de toe­passing van het nieuwe tweecomponenten PMMA hars Alsan 770 TX. “Hiermee kun je dakopstanden en details inwerken en aansluitingen tussen verschillende dakbedekkingen maken. Het product is eenvoudig te mengen met speciale maatbekers en is ook inzetbaar voor het inwerken van overlappen en dilataties. Het is regenbestendig na 30 minuten en bestand tegen permanente waterbelasting.”

EPS recycling

Aan het eind van de rondleiding komen bezoekers langs bij Bob Heida, sales manager EPS Nederland, sinds vorig jaar onder Soprema-vlag, die met speciaal ingerichte trucks door Nederland langs de Soprema Centers rijdt met een slim ophaalsysteem, waardoor geen extra kilometers hoeft te worden gereden. “Vermalen en samengeperst EPS van snijafval en verpakkingen komt uiteindelijk in de fabriek in Tongeren. Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt nemen we in loondienst om te helpen deze machines in de truck aan te sturen en het EPS te vermalen”, zegt Heida. “EPS-briketten verwerken we met een klimaatvriendelijke CO2-technologie tot nieuwe XPS-platen. Een proces dat we vervolgens steeds weer kunnen herhalen, waarmee we een kringloop sluiten.”

Filiaalmanager Heijsteeg zorgt ervoor dat het de bezoekers naast al deze informatie ook niet ontbrak aan een hapje en een drankje. Met een kleine dart-actie waren leuke prijzen te winnen. De gastheer gaf mede daarmee de inloopdag Bouwbeurs-allure!