Zoeken

Roofs 2023-05-90 Belgische daktrimspecialist klaar voor de Nederlandse markt

Product

Met 41 jaar ervaring op de Belgische markt komen de aluminium daktrim producten van Claerhout Aluminium nu ook op de Nederlandse markt. Christophe Rebry, sales en marketing manager vertelt over de twee productgroepen. Het essentia systeem, dat op de vertrouwde manier wordt bevestigd, en een circulair ‘clips’ systeem. Een volledig herbruikbaar modulair daktrimsysteem in verschillende varianten voor bitumen en kunststof daken.

Claerhout aluminium, 41 jaar geleden in 1982 opgericht door Joël Claerhout, is een begrip in de Belgische bouw met een breed assortiment van diensten en producten. Christophe Rebry: “Wij zijn voornamelijk bekend geworden om onze aluminium daktrimsystemen. De profielen die Claerhout toen ontwikkelde, worden nu nog steeds toegepast. Het is een traditionele markt, maar we ontwikkelen op deze basis ook nieuwe, herbruikbare klik-systemen en er zijn nu ook muurafdekplaten, balustrades en gevelbekleding in ons Belgische assortiment verkrijgbaar.” Het bedrijf begeleidt alle partijen in de bouw zorgvuldig “We voeren een 360 graden communicatiebeleid waarbij de we de dakdekker, distributeur en architect uitgebreid informeren.”

“De Nederlandse markt maakt nu kennis met een dakrand essentia, dat verwerkt wordt op een wijze die de Nederlandse dakdekkers al kennen. Voor ons is het niet gebruikelijk, maar voor de Nederlandse markt is dit product uitgevoerd in blank aluminium. Daarnaast laten we de Nederlandse dakdekkers en architecten kennis maken met onze ‘clips’-systemen. Met een snelle methode van bevestigen en circulaire producten die gemakkelijk weer hergebruikt kunnen worden.”

iconik en iconik light

“Ronde vormen iconik zijn een kleurrijk alternatief voor de zinken kraal. Dit systeem is geschikt voor EPDM dakbedekking van 1 tot 2,5 mm dikte. Bij de variant iconik light is het kliksysteem voorzien van geïntegreerde LED verlichting. Het wordt vooral veel toegepast bij poolhouses, luxe villa’s en commerciële gebouwen. Er hoeft niet achteraf een verlichting strook te worden verlijmd.”

roofingclips

Het roofingclips dakrandsysteem bestaat uit 2 delen: Een basisprofiel en de sierlijst. “Het basisprofiel schroef je vast op het hout van de ondergrond. Daarin leg je verticaal bitumen dakbedekkingsstroken waarna de sierlijst ‘clipst’ op het basisprofiel. Kant en klare hoekprofielen (de ‘easy corner’) schuiven in het basisprofiel op de hoeken voor de perfecte verbinding. De dakdekker hoeft niet te zagen en bespaart tijd en materiaal.” roofingclips is een 100% circulair dakrandsysteem.

clips&go2.0

“Dit systeem werkt ook met een uit twee delen opgebouwde trim. De sierlijst komt in twee formaten van 70 en 100 mm. In dit systeem klemt de sierlijst alle EPDM membranen met een dikte van 1,2 mm tot maximaal 2,5 mm en voor overlappen van maximaal 2 laagdiktes.” De sierlijsten zijn altijd gekleurd uitgevoerd. Voor de Nederlandse markt in een Ral-kleur naar keuze, mat, glanzend of met een structuur gemoffeld, voor dezelfde prijs. Het bedrijf beschikt over een voorraad van 356 verschillende poedercodes.

Hergebruik

Naast de snelheid van werken is circulariteit ook een belangrijk argument om voor de clips-systemen te kiezen. “Ik verwacht dat de herbruikbaarheid van bouwmaterialen steeds belangrijker gaat worden. Het makkelijk scheiden van materialen is met onze clipssystemen gegarandeerd. De producten doorstaan makkelijk een levensduur van 40 jaar, maar er zal de komende jaren veel verbouwd worden en aangebouwd aan bestaande woningen. Dan moet je de bouw niet opschepen met een materiaalkoek van verschillende, moeilijk te scheiden materialen. Ons systeem is gemaakt voor de toekomst. De bouw is een bedrijfstak met grote afvalstromen. Met ons systeem kan het materiaal gemakkelijk worden hergebruikt of schoon gerecycled worden.”

Partners

“Wij werken in Nederland samen met professionele distri­buteurs waarvan de medewerkers inmiddels goed bekend zijn met onze producten. We zijn te vinden op plaatsen waar dakdekkers ook al komen voor het aanschaffen van hun materialen. We zorgen voor uitgebreide documentatie en instructies. De goede naam die we in België hebben opgebouwd willen we zorgvuldig naar het buitenland exporteren.” Frankrijk, Duitsland en Nederland maken nu kennis met de eerste Claerhout Aluminium producten.

Voor wie in de komende tijd nog niet heeft kennis gemaakt met Claerhout Aluminium producten in Nederland, is het bedrijf op 15 november aanwezig op ons vakevenement ‘Daken & Zaken’ in Houten.