Zoeken

Roofs 2023-06-94 Nieuwslijn

Agenda

7 – 9 juni 2023, Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer
Driedaags evenement met een gevarieerd aanbod aan exposanten, een uitgebreid kennisoverdracht­programma en een beursvloer vol innovaties. Op 7 juni zal de FGNoviteitenprijs voor de twaalfde keer uitgereikt gaan worden. Jaarbeurs Utrecht. www.vakbeursfacilitair.nl

8 juni 2023, Vakbeurs Ruimt & Licht,
Vakbeurs met lezingen voor professionals die werkzaam zijn in het vakgebied openbare verlichting.
Expo Houten, 9.00 – 16.00 uur. vakbeursruimteenlicht.nl

6 - 10 september 2023, MATEXPO
Veertigste editie van deze tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor machines en materieel voor bouwnijverheid, industrie en milieu met 340 exposanten op 135.000 m2 beursvloer. Kortrijk Xpo. Informatie en openingstijden op www.matexpo.com

27 en 28 september 2023, Vakbeurs Openbare Ruimte
Alles over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Topics: Sport, Spel & Recreatie, Licht, Groen, Straatmeubilair, Bestrating, Bouw & Infra, Landschaps­architectuur & Ontwerp en Advies & Beheer.
Jaarbeurs Utrecht, 9.00 – 17.00 uur. openbareruimte.nl

Abseilend onderhoud op Wonderwoods

De eerste van 280 bomen zijn onlangs geplaatst op woontoren Wonderwoods naast de Jaarbeurs in Utrecht. De bomen worden geplaatst op de boombakken en in de daktuinen en binnentuinen van dit spraakmakende project. Koninklijke Ginkel Groep verzorgt de realisatie en het langdurige onderhoud van het groen op Wonderwoods en gebruikt voor het onderhoud zogenoemde flying gardeners die het bedrijf zelf heeft opgeleid. De hoveniers gaan het onderhoud abseilend uitvoeren. Dat wordt een spectaculair gezicht.

VCA* en ISO 9001 Kooiladderspecialist

Onder de bezielende begeleiding van Arbo Rotterdam is Kooiladderspecialist BV wederom gecertificeerd volgens de kwaliteitssystemen VCA* en ISO 9001. Bij de audit zijn geen tekortkomingen geconstateerd en Kooiladderspecialist is weer volledig klaar voor de toekomst.

Nikolaas Talpe nieuwe CEO Renoffice

Nikolaas Talpe, voormalige voormalig commercieel directeur bij Skylux is aangesteld als CEO van de Vlaamse renovatiespecialist Renoffice. Renoffice maakt renoveren toegankelijker en transparanter en geeft klanten (m.n particulieren) een duidelijk zicht op de planning en op de kosten. Met de komst van Nikolaas Talpe is Renoffice klaar om de komende jaren hun positie als partner voor duurzame renovaties & verbouwingen verder te verstevigen en uit te bouwen.

Mooier weer op komst: tips voor warme werkdagen

De warmere temperaturen komen er weer aan. Dat levert de nodige risico’s op wanneer je veel buiten werkt. Hoe kun je het beste omgaan met hitte en schadelijke UV-straling als je (verplicht) buiten in de zon werkt? Tips van de Kader Groep. Probeer werkzaamheden in de schaduw te plannen. De zon in Nederland is tussen 12 en 15 uur het krachtigst. Draag beschermende kleding en bescherm het hoofd met een hoed/pet en je ogen met een UV-werende zonnebril. Als de persoonlijke beschermingsmiddelen de schade niet voorkomen, dan is het belangrijk om het werk te verkorten of af te wisselen. Drink voldoende (het beste is om thee of lauwwarm water te drinken). Vermijd of verminder zwaar lichamelijk werk en probeer regelmatig te rusten. Zorg ervoor dat het zoutgehalte in je lichaam op peil blijft. Smeer je voldoende in met zonnebrandcrème. Las extra pauzes in.

Hoge scores bij verlenging VGO-keurmerk Van Venrooy

KIWA heeft op basis van de erkenningsrichtlijn ERL 0002 onderhouds- en renovatiespecialist Van Venrooy opnieuw als Vastgoed­adviseur gecertificeerd voor alle transformatie, renovatie- en onderhoudsdienstverlening aangaande daken. Keurmerk VastGoedOnderhoud is hét onafhankelijke keurmerk voor Resultaatgericht Samenwerken (RGS) en Vastgoed Onderhoud en biedt zekerheid over de kwaliteit en stabiliteit van ons bedrijf en onze dienstverlening. Van Venrooy behoort hiermee tot de top van de Nederlandse onderhoudsbedrijven en loopt daarmee voorop in de dakenbranche. Op het klanttevredenheidsonderzoek onder de opdrachtgevers scoorde Van Venrooy op een schaal van 5 een 4,8 nog hoger dan de vorige audit.

Prefab plakplaat Anjo

Anjo introduceert een nieuwe serie prefab plakplaten die tijd besparen bij plaatsing van accessoires op het dak. De Vent-Alu serie is uitgebreid met een Prefab plakplaat met geïntegreerde rondel dakbedekking. Er is geen open vuur nodig waardoor de plakplaat veilig te verwerken is. De dubbelwandige geïsoleerde plakplaten hebben dezelfde maatvoering als de standaarduitvoering en zijn geschikt voor alle ontluchtingskappen, windgedreven ventilatoren en kabeldoorvoeren uit de Anjo Vent-Alu 3000 serie. De rondel dakbedekking is gemaakt met Resitrix SK W en is eenvoudig te gebruiken op een APP en SBS ondergrond. Binnenkort komt ook de Prefab plak­platen met een rondel Bitumen SBS en Amerikaanse EPDM beschikbaar. De plakplaat is dubbelwandig geïsoleerd met een vlamvertragende en vlamdovende EPS isolatie, is damp- en luchtdicht aan te sluiten en is onderdaks te verlengen. www.anjo.nl.

AGS volledig over op Retour Europallets

Eenmalige pallets inzetten voor de levering van producten is niet meer van deze tijd. Daarom stapt AGS Products uit Dordrecht over naar Europallets. Die zijn algemeen beschikbaar, worden nooit weggegooid en kunnen keer op keer gebruikt worden. AGS zorgt voor de retourinname van de pallets bij een levering. Het enige wat de klant hoeft te doen is een lege Europallet mee te geven voor iedere geleverde Europallet (anders wordt statiegeld berekend). Dat bespaart kosten, beperkt de afvalstroom en brengt het geheel iets dichter bij een circulaire bedrijfsvoering. Meer informatie: www.ags.nl

BLUBASE introduceert nieuw merk

Vanaf heden vallen alle BLUBASE montagesystemen voor felsdak, leidak, steeldeck, pannendak en golfclip onder de nieuwe brandnaam CLASSIC, specialist in montagesystemen voor zonnepanelen. De implementatie van deze nieuwe brandnaam is inmiddels live op de website. Op 15 mei nam het bedrijf ook een nieuw magazijn aan de Siegenstraat in Zwolle in gebruik.