Zoeken

Roofs 2023-07-17 In memoriam Karsten Konrad (1972-2023)

Op 9 augustus 2023, de eerste dag van zijn vakantie, is volkomen onverwacht Karsten Konrad overleden. Hij was slechts 51 jaar. Met hem verliest de dakenbranche een bevlogen dakdekker, die met Konrad Roof Technology in 12,5 jaar een dakdekkersbedrijf opbouwde dat, zeker in de regio Noord-Holland, een begrip is in de markt. Karsten Konrad hechtte grote waarde aan kwalitatief vakwerk en dat was bij al zijn activiteiten leidend. Als participant in de Stichting Dakmeester had hij zitting in de jury van de verkiezing Dak van het Jaar voor hellende daken.

Zijn eerste ervaring als dakdekker deed Karsten Konrad op in het pannenleggersbedrijf van zijn zus. Op hellende daken is het al heel snel zichtwerk en dat was voor hem de motivatie om zichzelf continu uit te dagen en zichzelf te verbeteren. In Wognum startte hij zijn eigen dakdekkersbedrijf, dat zich ontwikkelde tot het huidige Konrad Roof Technology. Mede door de focus op de kwaliteit van werken, groeide het bedrijf snel, waardoor verhuizing naar een groter bedrijfspand in Winkel noodzakelijk was. Ook dit pand bleek al snel te klein. In 2016 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Middenmeer. In 2021 werd het nieuwe bedrijfsonderdeel Konrad Dakgoot Techniek opgericht. Afgelopen juni werd met een feestelijke bijeenkomst voor de werknemers in Scheveningen het 12,5 jarig jubileum van het bedrijf gevierd.

Karsten Konrad was een man van weinig woorden. Maar als hij iets zei, dwong hij direct respect af. Het bedrijf heeft zo voorspoedig kunnen groeien, omdat steeds direct duidelijk was dat Karsten wist waar hij het over had en dat hij vanuit die kennis een degelijke oplossing aandroeg. Naast zijn drukke werkzaamheden als directeur van het dakdekkersbedrijf hield hij nog verschillende andere ballen in de lucht – en hij liet er nooit een vallen. Haast als vanzelfsprekend deed hij vaak een stapje extra. Als jurylid van Dak van het Jaar was hij bijvoorbeeld niet te beroerd om even naar een genomineerd project te rijden om de praktijksituatie te beoordelen. Naast zijn drukke professionele bestaan had hij een gezin met twee dochters en was hij ook hoofdtrainer van de handbalvrouwen van handbalvereniging VVW.

Het bericht van zijn overlijden was een grote schok voor alle betrokkenen. Konrad Roof Technology blijft actief, maar zonder Karsten zal de organisatie intern worden aangepast. De hellende dakenbranche verliest in Karsten Konrad een uithangbord voor het vak. De redactie en uitgever van vakblad Roofs wenst zijn nabestaanden, medewerkers en andere relaties veel sterkte met de verwerking van dit verlies.