Zoeken

Rotterdamse Dakendagen lanceert corona-proof programma 2020: Rotterdamse Dakendingen

Alle grote evenementen zijn deze zomer afgelast, maar de Rotterdamse Dakendagen komt met een alternatief voor het reguliere festival. De organisatie heeft een nieuw programma ontwikkeld onder de noemer Rotterdamse Dakendingen. Dit betekent dat de Rotterdamse daken binnenkort alsnog dienst zullen doen als (virtueel) podium voor Rotterdamse artiesten en culturele instellingen. Ook wordt er gezocht naar manieren om publiek op kleine schaal de daken te laten bezoeken. Daarnaast zullen dakprofessionals op afstand hun kennis delen over de toekomst van steden. Benieuwd wat je kunt beleven? Het programma wordt op vrijdag 22 mei op de website van het festival bekendgemaakt.

Alternatief programma

Dit jaar gaan we, in het eerste weekend van juni, helaas niet met duizenden mensen het dak op tijdens de Rotterdamse Dakendagen. De organisatie is echter niet stil blijven zitten en heeft een volledig alternatief programma ontwikkeld in samenwerking met haar vele Rotterdamse partners. Met Rotterdamse Dakendingen blijft de Rotterdamse Dakendagen tonen wat er allemaal mogelijk is op daken.
Operadaken, verdiepingsprogramma en de Uit-je-dak-muziekprijs

Samen met vertrouwde en nieuwe partners heeft de organisatie een gevarieerd programma samengesteld om het publiek via het dak toch met elkaar te verbinden in deze vreemde tijd. De Rotterdamse Dakendagen gaat langs bij mensen thuis, op hun dakterras, om mee te beleven hoe de daken een fijne plek zijn in tijden van quarantaine.

In het weekend van de oorspronkelijke Dakendagen zijn er livestreams van popconcerten op hoge daken. In de weken rond dit weekend worden online registraties gemaakt van artiesten met partners als Operadagen Rotterdam, Spraakuhloos, Letterrijk, de Stadsdichter en Conny Janssen Danst, die hun kunsten nu niet voor live publiek kwijt kunnen. Daarbij worden zij in de voor de Dakendagen mooist denkbare context gepresenteerd: het dak. De ambassadrice van Rotterdam

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren