Zoeken

Royal Roofing Materials eerste leverancier met DUBOkeur® op een daksysteem

Royal Roofing Materials B.V. komt als eerste leverancier met een compleet duurzaam daksysteem voorzien van DUBOkeur®. Duurzaamheid wordt in de maatschappij steeds meer geïntegreerd en zo ontstaan er steeds meer gebouwen die op een verantwoorde manier tot stand komen. Dit vraagt om vernieuwende initiatieven, zoals een DUBO-daksysteem. Het daksysteem bestaat onder andere uit de APAX® dakbaan, Prefab Airpop Barrier, isolatielaag PolyTop HR en bevestigers. De duurzaamste keuze voor een gezond gebouw.

Duurzaamste dakoplossing

Gebouweigenaren vragen steeds meer om milieuvriendelijke producten voor het complete gebouw. Royal Roofing Materials biedt als eerste een compleet daksysteem met DUBOkeur aan.

Het DUBOkeur daksysteem voor het platte dak bestaat uit de waterdichte toplaag APAX die zeer fraai is afgewerkt met fijn zwart mineraal. Onder de toplaag ligt de scheidingslaag genaamd Prefab Airpop Barrier. Als isolatiemateriaal is PolyTop HR met zijn uitstekende isolerende eigenschappen toegepast. De dampremmende laag is een PE-folie van 0,2 mm, 200 mu dik. Het DUBO-daksysteem wordt mechanisch bevestigd middels de Guardian schroef-tule combinatie. De isolatiewaarde (Rc-waarde) van het systeem is gebaseerd op de laatste wet- en regelgeving van minimaal 6,0 m2.K/W.

Alle voordelen overziend is de conclusie duidelijk: voor het uitvoeren van een duurzaam dak is het daksysteem met APAX een zeer milieuvriendelijke keuze.

Economisch juiste keuze

De dakopbouw is uitvoerig getoetst aan de hand van een milieukundige levenscyclusanalyse (LCA) bepaald door het NIBE. De LCA is een methode om de milieubelasting van een product van ‘wieg tot graf’ te berekenen. Het totale DUBO-daksysteem behoort tot de milieutechnische top en is daarmee een zeer geschikte keuze voor duurzaam bouwen.

De lage schaduwkosten van het DUBO-daksysteem maken dit tot een goede toevoeging aan BREEAM projecten. Kortom, het APAX DUBO-daksysteem is ecologisch, maar ook economisch de juiste keuze.

Waarom toetsen op systeemniveau

Als een product een DUBOkeur certificaat heeft, is het voor iedereen duidelijk dat dit product tot de milieutechnische top binnen zijn toepassingsgebied behoort. Echter een toegepast product staat vaak in directe verbinding met andere producten en kan daarmee van invloed zijn op deze andere producten. Bijvoorbeeld: een verkleefde dakbaan kan er voor zorgen dat het eronder liggende isolatiepakket niet meer hoogwaardig te recyclen is. De invloed van producten op elkaar kunnen op milieugebied dus grote gevolgen hebben. Daarom heeft het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie (NIBE) het DUBOkeur voor systemen ontwikkeld, hiermee is het voor iedereen gemakkelijk inzichtelijk dat het APAX systeem een duurzame keuze is.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren