Zoeken

Royal Roofing Materials komt met nieuwe DUBOkeur® daksystemen

Royal Roofing Materials B.V. komt met nieuwe DUBOkeur® daksystemen. Nadat in september 2016 het eerste compleet duurzame daksysteem voorzien van DUBOkeur® werd geïntroduceerd, worden er nu twee nieuwe daksystemen aan toegevoegd. De DUBOkeur® daksystemen zijn geschikt voor het platte dak en bestaan alle drie uit de waterdichte toplaag APAX®. Het systeem wat in september werd gepresenteerd was voorzien van PolyTopHR isolatie. De twee nieuwe systemen zijn voorzien van respectievelijk het isolatiemateriaal Caproxx Energy en Therma TR26 FM.

Duurzaamste dakoplossing

Gebouweigenaren vragen steeds meer om milieuvriendelijke producten voor het complete gebouw. Royal Roofing Materials biedt complete daksystemen met DUBOkeur aan. Het DUBOkeur daksysteem voor het platte dak bestaat uit de waterdichte toplaag APAX die zeer fraai is afgewerkt met fijn zwart mineraal. Onder de toplaag is er keuze uit de isolatiematerialen Caproxx Energy, Therma TR26 FM of PolyTopHR. De dampremmende laag is een PE-folie van 0,2 mm, 200 mu dik. Het DUBO-daksysteem wordt mechanisch bevestigd door middel van de Guardian schroef-tule combinatie. De isolatiewaarde (Rc-waarde) van het systeem is gebaseerd op de laatste wet- en regelgeving van minimaal Rc=6,0 m2K/W.

Economisch juiste keuze

De dakopbouwen zijn uitvoerig getoetst aan de hand van een milieukundige levenscyclusanalyse (LCA) bepaald door het NIBE. De LCA is een methode om de milieubelasting van een product van ‘wieg tot graf’ te berekenen. De totale DUBO-daksystemen behoren tot de milieutechnische top en zijn daarmee een zeer geschikte keuze voor duurzaam bouwen.
De lage schaduwkosten van de DUBO-daksystemen maken dit tot een goede toevoeging aan BREEAM projecten. Kortom, de DUBO-daksystemen zijn ecologisch, maar ook economisch de juiste keuze.

Waarom toetsen op systeemniveau

Als een product een DUBOkeur certificaat heeft, is het voor iedereen duidelijk dat dit product tot de milieutechnische top binnen zijn toepassingsgebied behoort. Echter een toegepast product staat vaak in directe verbinding met andere producten en kan daarmee van invloed zijn op deze andere producten. Bijvoorbeeld: een verkleefde dakbaan kan er voor zorgen dat het eronder liggende isolatiepakket niet meer hoogwaardig te recyclen is. De invloed van producten op elkaar kunnen op milieugebied dus grote gevolgen hebben. Daarom heeft het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie (NIBE) het DUBOkeur voor systemen ontwikkeld, hiermee is het voor iedereen gemakkelijk inzichtelijk dat de APAX systemen een duurzame keuze is.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren