Zoeken

Ruim 2 miljoen voor banenplan dakdekkers hellende daken

Voor een banenplan voor dakdekbedrijven voor hellende daken komt in totaal ruim 2 miljoen euro beschikbaar. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken betaalt daarvan bijna 700 duizend euro, de werkgevers en vakbonden in de sector investeren ruim 1,5 miljoen euro. Het geld gaat onder meer naar extra leerwerkplekken voor jongeren en de begeleiding van werk naar werk. Dat heeft Asscher vandaag bekendgemaakt.

In de sector is sprake van langzaam herstel na de crisis. De dakdekbedrijven verwachten dit jaar een groei in de verbouw, onderhoud en renovatie. Bij de nieuwbouwproductie zal het effect op de werkgelegenheid pas begin 2015 voelbaar zijn en voor sommige beroepsgroepen pas in 2016. Met het oog op de toekomstige vergrijzing wordt er vooral geĆÆnvesteerd in instroom via een opleiding.

Het kabinet heeft in totaal 600 miljoen beschikbaar gesteld voor banenplannen in diverse bedrijfstakken. De sectoren moeten zelf ook meebetalen. Eerder zijn al plannen goedgekeurd voor onder meer de transportbranche, de zorg en de kinderopvang.

BRON: ANP

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren