Zoeken

Safe Site Valbeveiliging behaalt nieuwe SafetySign-certificaat

De Stichting Bedrijfserkenning voor Veiligheid, Gezondheid en Welzijn op de werkplek heeft in november 2013 het rode SafetySign-certificaat ‘Onderhoud Valbeveiliging’ toegekend aan Safe Site Valbeveiliging. Het bedrijf uit Alblasserdam is hiermee één van de eerste erkende partijen voor keuring en onderhoud van valbeveiliging.

Keurmerk SafetySign

Een ongeluk met valbeveiliging heeft meestal grote gevolgen. Bij achterstallig onderhoud of ontoereikende keuring is de werkgever aansprakelijk voor mogelijke gevolgen. Mede daarom geldt voor alle persoonlijke valbeveiliging ten minste eens per 12 maanden een verplichte keuring door deskundige inspecteurs. Het rode SafetySign-certificaat ‘Onderhoud Valbeveiliging’ is een bewijs van deze deskundigheid. Periodieke inspectie en onderhoud door een partij met het rode SafetySign-certificaat voorkomt dan ook aansprakelijkheid voor de werkgever.

Het SafetySign-keurmerk biedt de gebruiker een aantal voordelen. Alle keuringen worden uitgevoerd door vakmensen die speciaal zijn opgeleid, regelmatig bijscholing volgen voor vrijwel alle merken en die beschikken over een dagelijks groeiende ervaring. Bovendien wordt een gecertificeerde leverancier continu gecontroleerd op kwaliteit, vakmanschap en service. Daarmee is de gebruiker verzekerd van een hoog kennisniveau en het juiste advies, indien nodig.

Onafhankelijke stichting

De Stichting Bedrijfserkenning voor Veiligheid, Gezondheid en Welzijn op de Werkplek is een onafhankelijke stichting opgericht door branchevereniging AVAG. De stichting tracht duidelijkheid te scheppen voor gebruikers van persoonlijke beschermingsmiddelen over veiligheid, arbeidsomstandigheden en gezondheid. Daarvoor hanteert SafetySign twee zichtbare en herkenbare keurmerken, het rode voor ‘Onderhoud Valbeveiliging’ en het groene voor ‘Erkend PBM Adviseur’.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren