Zoeken

Samenwerking tussen Luijtgaarden en Zinkunie verbreedt het productpakket

Uitbreiding van de familie

Dakpannenspecialist Luijtgaarden en Zinkunie werken samen. Op de 22 vestigingen van Zinkunie in het land zijn ook de Luijtgaarden producten verkrijgbaar. Directeur Gert Jan de Gier van Luijtgaarden en algemeen directeur Eric-Jan Rutten van Zinkunie vertellen hoe de van oorsprong familiebedrijven elkaar versterken op de markt. Klanten krijgen een uitgebreider assortiment hoogwaardige dakproducten en gedegen advies via de vertrouwde Zinkunie vestiging.

Na de zomer zijn nu alle 22 vestigingen van Zinkunie in Nederland voorzien van producten en informatie over dakpannen van Luijtgaarden. Klanten kunnen hier direct pannen meenemen voor de klus uit een standaard voorraad, maar hebben ook uitgebreide keuze in snel aan te leveren nieuwe en gebruikte pannen. “Hiermee voldoen we aan een wens van de klanten om op één plek alle producten voor hun werk aan te schaffen”, zegt Rutten. “Het is voor ons een geweldig netwerk waarmee we onze producten dichter bij de klant kunnen krijgen”, voegt De Gier toe. De samenwerking tussen de bedrijven startte al enige tijd geleden maar is nu met een vaste plaats in de collectie van de filialen van Zinkunie officieel.

Luijtgaarden hergebruik

Dakpannenspecialist Luijtgaarden verkoopt ieder model dakpan in diverse kleuren. Naast een ruime voorraad  
bij de vestigingen, leveren ze iedere soort dakpan met 30 jaar fabrieksgarantie. Daarnaast beschikt het bedrijf over een aanzienlijke hoeveelheid herbruikbare dakpannen die al een leven op het dak gehad hebben. De dakpan is een bouwproduct dat jarenlang meekan en gemakkelijk weer  te hergebruiken is. 

De Gier studeerde Bedrijfskunde en Chemische Technologie en is nu drie jaar als directeur verbonden aan Luijtgaarden.  “We maken ons sterk om zonder uitval en afval mooie producten die nog goed te gebruiken zijn opnieuw in de markt te brengen. Hergebruik van keramische pannen is heel goed mogelijk. We zijn er de laatste jaren bijzonder actief in geworden en ontwikkelen er nieuwe concepten voor. Zo ruil je bij ons bijvoorbeeld daken in. En wij leveren nieuw materiaal of combinaties van nieuwe- en gebruikte dakpannen. Zelfs voor gebroken dakpannen zoeken we innovatieve methoden om ze hoogwaardig te hergebruiken. Bijvoorbeeld als schanskorven of bij waterkeringen.” 

Luijtgaarden biedt restauratie aan aannemers en monumen-tenwachtarchitecten van complete daken van gebruikte dakpannen. “Mooi werk leverde dit bijvoorbeeld op bij de Westergasfabriek en het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. We sorteren uit per dakvlak en nauwkeurig op type dakpan. De ‘oude holle’ werd in het verleden in iets meer dan dertig fabrieken vervaardigd en elke fabriek had weer een eigen nok of eigenaardigheid. Wij zorgen ervoor dat de dakdekker een goede uitgesorteerde voorraad krijgt om een mooi dak-vlak met herbruikbare pannen te kunnen leggen. We zorgen voor een goede documentatie zodat ook ontwerpers met deze herbruikbare pannen kunnen ontwerpen.”

Ontzorgen

“Het contact met Zinkunie komt voort uit ons streven de klant te ontzorgen. Dat is de ziel van ons bedrijf. We constateerden overlap in klanten en besloten de  mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken.” 

Met een achtergrond in bouwmaterialenhandel, directeur van Dyka in water- en luchtoplossingen en bij de verlichting divisie van Philips, is Eric-Jan Rutten nu drie jaar werkzaam als directeur bij Zinkunie. “We zijn eind vorig jaar begonnen met een eerste samenwerking. Luijtgaarden past bij Zinkunie.  Het bedrijf voegt waarde toe voor onze klanten. Veel dakdekkersbedrijven doen zowel platte als hellende  daken. Met de kennis en het productassortiment van  Luijtgaarden ontzorgen wij onze klanten met een breed  en hoogwaardig productenpakket. We hebben gezien dat het een heel goede match is. Een samenwerking die  we wilden uitbreiden.”

Landelijke dekking

De Gier: “Drie jaar geleden begonnen we wel al met het landelijk aanbieden van onze producten en het vergroten van onze naamsbekendheid. We wilden naar de klanten toe en probeerden dit met drie vestigingen in het land met elk twee collega’s. Maar het was voor ons moeilijk te managen. De naamsbekendheid groeide wel. Ons product sluit aan bij de wens minder te verspillen en circulair te denken.” 

Zinkunie beschikt over een landelijk netwerk met  
22 vestigingen. Vestigingen waar de dakdekkers hun  producten kopen en regelmatig ook vroegen om  producten voor hellende daken. Rutten: “In de herfst  
van vorig jaar en met de stormen in februari konden  
we onze klanten dankzij de producten van Luijtgaarden  helpen op één bekend Zinkunie-adres alle spullen te  vinden om snel schade te herstellen.” Dit jaar richtte  Zinkunie vier vestigingen in met de producten van  Luijtgaarden. Het personeel in de vestigingen van  Zinkunie kreeg een cursus in diverse typen dakpannen en technische specificaties. Zo beschikken ze over de basis kennis om de klanten te helpen. Luijtgaarden maakt  
Luuk Ernest, een contactpersoon met veel ervaring,  speciaal vrij om het personeel te ondersteunen en vragen te beantwoorden.

Nu, na de zomer, is de inrichting van alle Zinkunie-filialen gerealiseerd. Alle vestigingen kunnen nu ook de Luijtgaarden pannen aanbieden. Rutten: “Onze service is hiermee  vergroot; Klanten die met een klus bezig zijn, kunnen de paar pannen die ze nodig hebben bij ons halen. Er is een basis voorraad op alle vestigingen en daarnaast leveren we alle producten die Luijtgaarden heeft aan op aanvraag.”

“ WE ZIJN ALLEBEI VAN OORSPRONG FAMILIEBEDRIJVEN, DAT ZIT IN ONS DNA.”

Alles voor de toekomst van het dak

“Zinkunie belooft de klant: ‘Alles voor de toekomst van het dak’, en dat betekent dat we naast Non-ferromateriaal en goten ook het hellende dak mee willen nemen. En wat is nu mooier dan de circulaire dakpannen als we het over de toekomst hebben!” De directeuren zien in die toekomst ook veel moois voor de beide bedrijven in de samenwerking. 

“We zijn allebei van oorsprong familiebedrijven. Dat zit in ons DNA. En dat kenmerkt zich onder meer in alles doen voor de klant, innovatie en zorg voor het personeel. De samenwerking biedt doorgroeimogelijkheden voor onze werknemers die nu ook in een andere bedrijfstak kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.” De Gier: “Innovaties komen voornamelijk van MKB bedrijven als de onze. We denken constant na over nieuwe producten en diensten, ook op dat vlak kunnen we elkaar versterken. En we denken over een Zinkunie-Luijtgaarden Dag waarbij we onze bedrijven nog hechter met elkaar verbinden.” 

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren