Zoeken

Schaarste PIR/PUR isolatieplaten

Al geruime tijd bestaat er een tekort aan PIR/PUR isolatieplaten. De oorzaak ligt bij leveringsproblemen van de belangrijke grondstof methyleendifenyldi-isocyanaat (MDI) én de groeiende wereldvraag naar PIR/PUR isolatie. Als gevolg daarvan is er sprake van forse en snel oplopende prijsstijgingen en lange levertijden. De verwachting is dat dit nog geruime tijd aanhoudt. Dit leidt tot grote problemen voor dakbedekkingsbedrijven en hun klanten. Voor de isolatie van daken wordt doorgaans veel gebruik gemaakt van PIR/PUR.

Het probleem was voor de brancheorganisatie van de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven VEBIDAK aanleiding tot een advies aan haar lid-bedrijven. VEBIDAK adviseert haar leden daarin onder meer de offertes aan te passen aan de ontstane situatie en in overleg te treden met (potentiële) opdrachtgevers bij wie offertes uitstaan met vaste prijzen en nog lopende geldigheidstermijnen.
VEBIDAK zal zich in haar contacten met de Nederlandse Isolatie Industrie (NII) en de Nederlandse Vereniging van Polyurethaan Hardschuim fabrikanten (NVPU) sterk blijven maken voor snelle en afdoende oplossingen en heldere en eenduidige communicatie vanuit deze belangenorganisaties.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren