Zoeken

Scheurtjes in dak van Europees parlement

In het Europees parlement in Brussel zijn scheurtjes ontdekt in de houten draagstructuur van het dak. In 3 van de 21 houten draagbalken boven de plenaire zittingzaal zitten barstjes. Uit voorzorg is beslist om de zaal voorlopig niet meer te gebruiken. De parlementaire activiteiten gaan wel gewoon door.

Een deel van het gebouwencomplex dat onderdak biedt aan het Europees parlement in Brussel is afgesloten nadat scheurtjes ontdekt werden in het dak. Het gaat om het Paul-Henri Spaakgebouw, waarin de plenaire zittingen plaatsvinden. De scheurtjes zijn ontdekt tijdens routinecontroles. Experts moeten nu uitzoeken wat de oorzaak is.

De parlementaire activiteiten gaan intussen gewoon door. De andere gebouwen blijven toegankelijk. Volgende week komt het voltallige parlement bijeen in Straatsburg. De gebouwen in Brussel worden vooral gebruikt voor commissievergaderingen en uitzonderlijke plenaire zittingen.

BRON: VRT Nieuws

erfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval juni 2023DakenraadrecticelinsulationRockwooltotaal dakconcept

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren