Zoeken

SER adviseert nationaal energieakkoord

De Sociaal Economische Raad (SER) adviseert het kabinet unaniem om een nationaal energieakkoord voor duurzame groei af te sluiten. Dat heeft het adviesorgaan van werkgevers en werknemers vrijdag besloten. Volgens de SER bestaat er bij investeerders grote behoefte aan een samenhangend energie- en klimaatbeleid dat richting geeft en houvast biedt voor langetermijnbeslissingen.

Het Nederlandse bedrijfsleven ziet zeker kansen voor schone technologie├źn en verduurzaming, maar dat kan alleen als er bindende afspraken worden gemaakt. ""De beschikbaarheid van energie is van essentieel belang voor het goed functioneren van de maatschappij, maar er zijn op dit moment grote onzekerheden over energie voorraden en over de energieprijzen'', aldus raadsvoorzitter Wiebe Draijer.

Tijdens de kabinetsformatie had hij de onderhandelingspartijen per brief ook al laten weten voorstander te zijn van een breed gedragen energieakkoord. Aansluitend op de raadsvergadering vond vrijdag tevens een startbijeenkomst plaats waarin de SER is begonnen met het verkennen van de eerste contouren van zo'n besluit. 

erfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwooltotaal dakconcept

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren