Zoeken

SITA reikt eerste UTURN-certificaat in de bouw uit aan ubbink

Ubbink krijgt groene stroom terug voor eigen restafval. Hiervoor heeft het bedrijf het UTURN-certificaat van SITA ontvangen. Frans Jansen, manager inkoop van het bedrijf, nam het certificaat in ontvangst uit handen van Edwin van Eerden van SITA. Met het UTURN-concept krijgen grootzakelijke klanten van SITA - specialist op het gebied van duurzaam afvalmanagement - groene stroom terug voor hun eigen restafval. SITA heeft als eerste partij in Nederland zo’n concept in de afvalsector gelanceerd.

Ubbink is een organisatie die zich bij al haar activiteiten inzet om zo duurzaam mogelijk te werken. Zo doen men er alles aan om de ecologische footprint zoveel mogelijk te beperken en energie-efficiënt te werken. Tijdens het ontwerpproces van producten is het het doel om grondstoffen optimaal en duurzaam te benutten, door bijvoorbeeld recycling. SITA geeft invulling aan deze bedrijfsfilosofie door mee te denken over hoe afvalstromen nog beter gescheiden kunnen worden om er nieuwe grondstoffen uit te genereren. Helaas blijft er een reststroom over die niet hergebruikt kan worden, maar hiervoor krijgt men dankzij het UTURN-concept nu groene energie terug.

Het UTURN-concept

Dankzij het UTURN-concept kunnen grootzakelijke klanten van SITA groene stroom terugkrijgen voor hun eigen restafval. Klanten die kiezen voor het UTURN-concept leveren hun restafval aan SITA. Dit restafval zet SITA in de afvalenergiecentrale ReEnergy in Roosendaal om in (duurzame) energie. De groene stroom die door het bedrijfsrestafval van de klant wordt opgewekt, ontvangt de klant terug in de vorm van Garanties van Oorsprong (GvO’s). Op deze manier is afvalverwerking geen eenrichtingsverkeer meer.

FOTO: Manager inkoop Frans Jansen en algemeen directeur Henk-Jan Wegman -beiden van Ubbink- zijn blij met het certificaat.

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren