Zoeken

steilDAK 2022-1-60 Twee bedrijven onder één dak

Bedrijfsnieuws

Konrad Roof Technology bv uit het Noord-Hollandse Middenmeer heeft sinds begin 2022 een zusterbedrijf: Konrad Dakgoot Techniek bv. Op deze manier kan het bedrijf efficiënter opereren, heeft het de planning in eigen hand en kan men de kwaliteit van de werkzaamheden garanderen.

Met de oprichting van het zusterbedrijf biedt het bedrijf een nog vollediger pakket en kan men ook meer ­zekerheid bieden m.b.t. de planning van met name grotere ­projecten. Al jaren doen de werknemers van het ­dakdekkersbedrijf alle dakgootgerelateerde werkzaamheden voor het moederbedrijf, maar nu mogen zij dit doen onder een nieuwe naam. Konrad Dakgoot Techniek B.V. doet buiten het renoveren van de dakgoot ook platdak-reparaties en diverse zink­werkzaamheden.

Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van Karsten Konrad, tevens directeur van Konrad Roof Technology, die deze stap maakte om zich verder te specialiseren op het gebied van dakgoot- en zinkwerkzaamheden.

50 woningen

Zoals gezegd heeft het zusterbedrijf geen nieuwe mede­werkers aangenomen, maar het valt niet uit te sluiten dat dit in de nabije toekomst wel nodig zal zijn. Vooralsnog worden de werkzaamheden uitgevoerd door de mede­werkers die al verantwoordelijk waren voor deze werkzaam­heden. Op korte termijn zal men ook beschikken over een mobiele machine, waarmee de (zinken) dakgoten ter plaatse kunnen worden getrokken.

Als voorbeeld van hoe het zusterbedrijf in de praktijk functioneert, hieronder de beschrijving van een project waarbij de dakgoot volledig gerenoveerd wordt met een naadloze aansluiting.

Konrad Roof Technology bv voert gezamenlijk met zuster bedrijf Konrad Dakgoot Techniek bv de werkzaamheden uit in Heerhugowaard. Hier worden meer dan 50 woningen gerenoveerd in fases, en zo ook de daken en dakgoten. Het dak wordt compleet gerenoveerd door Konrad Roof Technology, waarbij het dak wordt gestript tot het dakhout en vanaf daar wordt opgebouwd met Unidek Renodekfolie RC 6.0. Alles wordt meegenomen, dus inclusief schoor­stenen en dakramen.

Op de afbeeldingen is het aanbrengen van de dakplaten te zien, wat het eerste deel is van het opnieuw opbouwen van het dak. Door middel van het gebruik van één van de Klaas kranen van het bedrijf (bij dit project het nieuwste model K700 met hydraulische Jip) gaat het project sneller en makkelijker. Zo kan men op projecten van dit formaat grote afstanden overbruggen en de werkzaamheden efficiënter uitvoeren. Ieder weet zijn taak en door samenwerking zien de daken zoals zichtbaar hierboven er weer strak uit en bijna klaar om gedekt te worden.

Dezelfde dag dat Konrad Roof Technology druk was met het renoveren van het dak en aanbrengen van de renovatie­platen, was Konrad Dakgoot Techniek op andere plekken in actie om de goten vakkundig te plaatsen. Hier zijn de dakplaten al gemonteerd en is het nu de uitdaging voor het zusterbedrijf om, doordat er renovatieplaten gemonteerd zijn, de dakgoot naadloos aan te sluiten aan het omhoog gekomen dakvlak. Door jarenlange ervaring kijken deze twee werknemers nergens meer van op en zo wordt dit project strak en nauwkeurig afgerond.

Ondanks dat de bedrijven overdag andere werkzaamheden verrichten op verschillende locaties, is de samenwerking nauw. Dit zorgt voor een strakkere planning en soepel verloop van volledige renovaties bij klanten. En omdat deze bedrijven ook apart te werk kunnen gaan, biedt dat nog meer veelzijdigheid voor de klant.