Zoeken

steilDAK 2022-1-66 Actualiteiten

AGENDA

18 maart 2022, Prijsuitreiking Dak van het Jaar 2021
Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee’, Info: www.dakvanhetjaar.nl

12-14 april 2022, Solar Solutions International
Expo Haarlemmermeer, Info: www.solarsolutions.nl

21 april 2022, Inspiratiedag Renovatie
Next Level, Gorinchem, Info: www.inspiratiedagrenovatie.nl

5-8 juli 2022, Dach + Holz International
Cologne Exhibition Center, Keulen (D), Info: www.dach-holz.com

Kingspan Unidek en Unitura introduceren nestkastvoorziening

Kingspan Unidek en Unitura introduceren een innovatieve oplossing om faunavoorzieningen en dakisolatie te combineren: de Uni-Nestkast. Hiermee willen beide bedrijven de stap zetten om van natuurinclusief bouwen de ‘nieuwe bouwstandaard’ te maken. Deze totaaloplossing maakt het mogelijk om op een schaalbare wijze nestkasten te integreren in dakelementen.

Bij dakrenovaties worden daken vaak vervangen door moderne, geïsoleerde constructies met minder ruimte voor vogels en vleermuizen. Met de Uni-Nestkast creëer je direct een verblijfplaats voor de aanwezige fauna in de dakvoet­overstek. De voorziening wordt geïntegreerd in het dakelement en kan naar keuze worden afgewerkt. Uni-Nestkast is verkrijgbaar in drie varianten: een variant voor huismussen, één voor gierzwaluwen en één voor vleermuizen.

VERHUIZING

Recticel Insulation

Recticel Insulation Nederland is vanaf 3 januari 2022 gevestigd aan de Wanraaij 4 in Andelst, op het bedrijven­terrein De Schalm, direct aan de A15.

Nieuwe locatie Verkoelen

Per 1 maart bestaat Verkoelen uit drie locaties: Weert, Boxtel en dan ook Geleen (De Hofkamp). Hiermee versterkt Verkoelen haar positie in Zuid-Limburg.

Recticel isolatieoplossingen PEFC gecertificeerd

Recticel Insulation is PEFC-gecertificeerd voor haar meerlaagse thermische isolatieoplossingen. Dit maakt Recticel de eerste PIR/PUR-fabrikant in Europa die geautoriseerd is om dit milieulabel te gebruiken. Concreet betekent dit dat het papier dat wordt gebruikt in de meerlaagse bekledingen van onze isolatieplaten afkomstig is uit duurzaam beheerde en gecertificeerde bossen.

Onderhoud gebouwen gaat naar MKB in Eindhoven of de regio Eindhoven

Er zijn zeven bedrijven die het onderhoud gaan doen voor het gemeentelijke vastgoed, waarmee 24 miljoen euro gemoeid is. Het gaat om schilderwerk, dakwerkzaamheden en bouwkundige werkzaamheden. Zij gaan vanaf 2022 50% van het onderhoud aan alle gemeentelijke gebouwen uitvoeren. De overige 50% - wat onder andere het installatietechnisch onderhoud is - wordt in 2022 en 2023 opnieuw op de markt gezet.

Opmerkelijk daarbij is dat deze bedrijven in Eindhoven of in de buurt van Eindhoven gevestigd zijn. De wens van de gemeente om het plaatselijke MKB meer opdrachten te gunnen, wordt daarmee ingelost. Emissieloos transport en social return waren belangrijke speerpunten in de aanbesteding, naast reactietijden en planmatig onderhoud. Voor de dakwerkzaamheden gaat het om ZND te Eindhoven en Verkoelen te Weert.

Wienerberger dakdoorvoerpan 125 mm voor optimale mechanische ventilatie

Wienerberger introduceert de nieuwe keramische dakdoorvoerpan 125 mm. Door de sterk verlaagde drukweerstand is dit nieuwe model bij uitstek geschikt voor de mechanische afvoer van lucht via het dak. De doorvoerpan zorgt voor een water- en luchtdichte aansluiting en is toepasbaar in combinatie met een groot aantal panmodellen van Wienerberger.