Zoeken

steilDAK 2022-3-13 Opening SKY Vakcentrum Dak en Gevel

bedrijfsnieuws

Alles stond al klaar toen de coronaperiode aanbrak. De directie van Zinkunie besloot daarom 8 juni van dit jaar uit te kiezen om relaties en iedereen die geïnteresseerd is, het nieuwe opleidingscentrum te tonen. Het SKY Vakcentrum Dak & Gevel is een geweldige locatie voor het leren van het vakmanschap en om alle bij de daken betrokken partijen ruimte te bieden in een inspirerende omgeving samen te komen.

“Want dat willen we bereiken. We willen er zijn voor al die organisaties in onze branche die zich wensen te scholen in het vakwerk. Maar ook voor het houden van vergaderingen en workshops hebben we alle ruimte. Hier kun je ook rustig met je klant langskomen om de materialen en mogelijkheden te zien ,” zegt salesmanager Roy Burks van Zinkunie.

Naast een showroom, waar diverse dak- en gevelsystemen en materialen worden getoond, is een ruim multimedia lokaal dat eventueel met een schuifwand in tweeën kan worden gedeeld. Aan de andere zijde van het op een hoge verdie­ping boven de werkvloeren van de zetterij van Zinkunie gelegen vakcentrum, zijn twee grote praktijkruimten waar leerlingen het platte en het hellende dak leren kennen. En met in het midden van de verdieping een uitgebreide kantine, is het hier goed toeven voor de vakgenoten.

‘Chef Sky centrum’ Adviseur Techniek & Kwaliteit René Boshuizen van Zinkunie demonstreert aan de in grote getale aanwezige dak­dekkers en relaties hoe je een felsverbinding met alumi­nium maakt. Er wordt gesoldeerd, geklopt en vooral met bewondering rondgekeken naar de mogelijkheden die deze ruimte biedt.

Hart voor dakdekkers­bedrijven

Beneden rijden grote Zinkunie vrachtwagens af en aan. Hier in Boxtel is het hart van de organisatie vanwaar met 16.000 m2 fabrieksruimte de bijna 20 filialen in het land worden bediend. Bezoekers krijgen in groepen van 10 een rondleiding door de hallen waar computergeleide voorraadsystemen ervoor zorgen dat elke klant, hoe klein ook, de juiste materialen ontvangt. “Juist voor die kleine bedrijven zijn wij er,” zegt commercieel directeur Rob van Leeuwarden. “Platte daken, daar kunnen makke­lijk wel tientallen werknemers rondlopen. Voor dit werk in zink of ander metaal, spreek je over kleine bedrijven. Familiebedrijven en vakmensen die als ZZP’er in deze markt opereren. We zijn zo groot omdat we ons op deze bedrijven richten en precies weten wat ze nodig hebben om hun vakwerk te leveren.”

In de volgende editie van steilDAK zullen we hier meer aandacht aan besteden en zal het Vakcentrum nog een keer bezocht worden. Maar ook u wordt van harte uitgenodigd kennis te maken in Boxtel: SKY Vakcentrum Dak & Gevel, Ladonkseweg 1B Boxtel. www.zinkunie.nl