Zoeken

steilDAK 2022-5-20 Beursberichten Daken & Zaken 2022 (deel1)

Valbeveiliging van ABS Veiligheid

Op de stand van het familiebedrijf uit Kevelaer presenteert ABS Safety haar assortiment valbeveiligingen. De producten, die bijna volledig in Duitsland worden gemaakt, beveiligen mensen bij het werken op hoogte. Dakdekkers & Co zijn zo beschermd tegen een levensbedreigende val. Bevestigingspunten, kabelsystemen en railsystemen, klimtechniek en PBM’s maken uiteraard deel uit van het assortiment, evenals het digitale hulpmiddel ‘Lock Book’. Met de Draw-applicatie kunt u bijvoorbeeld verankeringsvoorzieningen of reddings­lijnsystemen als een professional intuïtief en zonder inge­wikkelde technologie plannen en automatisch gevaren­gebieden weergeven. Het is zo makkelijk.
Jan-Willem Larmit van ABS Safety buitendienst Nederland & België is aanwezig als contactpersoon voor beursbezoekers. Hij concentreert zich op de producten ABS-Lock X-T-One en ABS-Lock III-BE Pro. Beide bevestigingspunten vallen op omdat er maar één gat nodig is voor de montage. Dit bespaart tijd en dus geld.

Stand 110

Bauder, zeker voor daken

De markt is volop in beweging. Door de economische ontwikkelingen in combinatie met de klimaatverandering wordt het duidelijk dat we ons gebouwenbestand versneld moeten gaan verduurzamen. Samen met onze klanten uit de dakenmarkt zien we kansen voor een snelle en gezonde groei.
De individuele behoeften van de markten in een vroeg stadium herkennen en op maat gemaakte innovatieve oplossingen ontwikkelen - dat is de kracht van Bauder. De Bauder daksystemen voor het waterdicht maken en houden van gebouwen met onze hoogwaardige thermische isolatiesystemen (BauderECO) leveren een belang­rijke bijdrage aan het oplossen van het klimaatprobleem. De Bauder groendaken zijn milieuvriendelijk en dragen bij aan een gezonde woonomgeving. De fotovoltaïsche systemen kunnen worden gebruikt om extra duurzame energie op daken te genereren. Door middel van een duurzame ondernemingscultuur brengt Bauder de economische, ecologische en sociale belangen in harmonie waardoor een succesvolle en duurzame toekomst voor ons ligt. www.bauder.nl.

Stand 156

KIWA

Kiwa BDA Advies, Kiwa BDA Testing en BDA Opleidingen: alweer minstens 40 jaar is deze drie-eenheid een begrip binnen de dak- en gevelbranche. De afgelopen jaren is sterk geïnvesteerd binnen Kiwa en Kiwa BDA in het ontwikkelen van nieuwe producten met het thema energietransitie. Van BDA duurzaamheidsrapportage, investeringen in de wet kwaliteitsborging en de vakrichtlijn en ook op het gebied van nieuwe testopstellingen en nieuwe opleidingen voor de PV Solar markt. Dat laten wij op 3 november graag aan onze relaties zien. Opdrachtgevers met specifieke projectgerichte vragen, producenten die hun product willen testen of de dakdekker of andere partij uit de bouwketen die te maken heeft met het onderhoud van dak en gevel is welkom op onze stand. Een breed kennisteam van Kiwa BDA Advies staat klaar om u te woord te staan en u gericht te bedienen van een juiste advies. Kiwa BDA advies en Kiwa BDA Testing met BDA Opleidingen staan voor u klaar!

Stand 170

Firestone

Enkele uitdagingen waarmee de bouwsector vandaag wordt geconfronteerd, zijn het tekort aan geschoolde arbeidskrachten, de toegenomen vraag naar productiviteit, duurzame oplossingen en flexibiliteit in toepassingen. Hetzelfde geldt ook voor de waterdichtingsindustrie. Om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, ontwikkelde Firestone RubberGard™ EPDM SA.
Firestone RubberGard™ EPDM SA is de volgende generatie zelfklevende EPDM met in de fabriek aangebrachte Secure Bond-lijm over het hele membraan, van rand tot rand. Gezien u niet meer hoeft te lijmen en te wachten, installeert het veel sneller dan een standaard EPDM-membraan. Dit resulteert in meer afgedicht dakoppervlak per dag en dus ook meer daken per seizoen. RubberGard™ EPDM SA bestaat uit hetzelfde membraan waarvan is bewezen dat het al meer dan 40 jaar meegaat, en dit gecombineerd met de unieke Secure Bond-technologie die zorgt voor een uniforme en sterke hechting. Dit maakt RubberGard™ EPDM SA nog eenvoudiger te installeren, nog betrouwbaarder en nog prettiger om mee te werken.

Stand 151

Compact Roof Systems van Kingspan Insulation

Daken waar hoge eisen aan gesteld worden, vragen om betrouwbare en hoog isolerende systemen. Systemen die langdurig en probleemloos meegaan, zolang het gebouw bestaat. Daarom introduceren wij onze nieuwste Compact Roof Systems: de TR29 en de TT49. Deze compacte daksystemen zijn uitermate geschikt voor platte daken met veeleisende en bijzondere toepassingen, zoals extensieve én intensieve groene daken, retentiedaken, daken met hoge drukbelastingen of platte daken die gevoelig zijn voor wind- en waterschade.
Bouwt u met een toekomstbestendige visie en wilt u het beste halen uit uw platdak­constructie? Ontdek dan onze ThermaTM TR29 Platdak Plaat op Daken & Zaken.

Stand 124

Slimme bedrijfssoftware voor het MKB

Gilde Software is uw betrokken en betrouwbare partner in bedrijfsautomatisering. Wat kan onze slimme bedrijfssoftware voor uw mkb-organisatie betekenen? Wat dacht u van: meer grip op uw bedrijfsprocessen; een hoger rendement; meer inzicht en overzicht; meer werkgemak; een kleinere foutkans… met onze ERP-oplossingen kan het allemaal.
Wij helpen vaklieden, bouwvakkers en buitendienstmedewerkers het beste te zijn in hun vakgebied. Dit doen we met software die speciaal ontwikkeld is voor hun branche. We bundelen de meest beproefde softwareoplossingen uit een breed scala aan industrieën om zo een krachtig kennisplatform te creëren. En iedereen kan profiteren van deze kennisoverdracht: Onze ontwikkelaars en daarmee dus ook de kwaliteit van ons product, én onze klanten; bouwbedrijven, trade-professionals en dienstverlenende bedrijven, van één á twee gebruikers tot en met alle denkbare teamgroottes. Wij helpen u uw werk makkelijker te maken, zodat u zicht kunt richten op kwaliteit en rendement. Samen willen we grenzen verleggen en blijven groeien. www.gildesoftware.nl

Stand 121

Werova: een betrouwbare partner

Werova is gespecialiseerd in onder meer doorvoeren, afvoeren, noodoverlopen op voor platte daken, zowel voor nieuwbouw als renovatie en onderhoud. Kwaliteit, het nakomen van afspraken, een snelle service en dat alles tegen marktconforme prijzen: dat kenmerkt Werova. Een betrouwbare partner waarop u als vakman kunt bouwen! Iedere dakspecialist weet dat een vakkundig dak pas echt af is als ook de afvoeren, overlopen en ontluchters goed zijn aangebracht. Werova levert deze materialen in allerlei uitvoeringen en maten, in hoogwaardig PVC, PP en PE. Om te zorgen voor maximale kwaliteit bieden wij onze dakdoorvoeren standaard aan met folie. Maatwerk is ook mogelijk. Werova ontwikkelt en produceert niet alleen voor eigen gebruik, ook voor groothandels in zowel binnen- als buitenland worden kunststof dakdoorvoeren gemaakt. Samen met hen zoeken we gericht naar de juiste oplossing voor hun specifieke wens. Op die manier stellen wij fabrikanten en leveranciers in staat totaalleverancier te worden en zo hun dienstverlening verder te verbeteren. Zij stellen dakspecialisten vervolgens in staat hun werk nog beter te doen. Bent u op zoek naar maatwerk, dan maken wij graag een offerte voor u; op basis van uw schets/tekening, maten en gewenste materialen maken wij vervolgens een gericht voorstel.

Stand 116

Dé daglichtprofessional

Heeft u vragen over daglicht in de breedste zin van het woord? Dan bent u bij daglichtprofessional Techcomlight aan het juiste adres! Of het nu gaat over het vervangen van een oud daglichtproduct, het plaatsen van een nieuw daglichtsysteem of het berekenen van de daglichtopbrengst via een lichtplan: Techcomlight heeft alle kennis in huis en is hét aanspreekpunt voor particulieren, commerciële opdrachtgevers, aannemers en voorschrijvers. We geven daglichtadvies op afstand én op locatie en maken daglichtplannen. Daarnaast richten wij ons op het importeren, fabriceren, assembleren, ontwikkelen, distribueren en installeren van daglichtproducten in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. Het installeren van deze daglichtproducten behoort ook tot onze diensten. Indien gewenst verzorgen wij het complete plaatje, van advies tot de uiteindelijke installatie. Onze merken: Deplosun, Lucernario, Solatube, Hypedome, Solar Star, Daylight Reflexbox.

Stand 149

Intura, voor elke daglichtoplossing

Op zoek naar stijlvolle en kwalitatieve daglichtoplossingen voor het platte en hellende dak? Daglichtspecialist Intura verwelkomt u tijdens Daken & Zaken graag op stand 137. Hier presenteren wij onze brede range met geïsoleerde daglichtproducten voor het platte dak, zoals vaste platdakramen, elektrische ventilerende platdakramen en daktoetredingen met HR++-glas. Bent u op onze stand? Maak dan direct kennis met onze dakraam innovaties voor het hellende dak, zoals onze nieuwe lijn zeer isolerende 4-pans en 6-pans dakramen en ons vaste dakraam Intura IGX F1. Ideaal voor zowel renovatie als nieuwbouw.
Wij vertellen u er graag meer over. Alvast een voorproefje? Kijk op www.intura.nl

Stand 137

Maak kennis met Zinkunie!

Zinkunie heeft voor professionals alles in huis voor dak én gevel. Van HWA-systemen en gecertificeerde gevelbekleding tot hoogwaardige dakbedekkingen voor platte en hellende daken. Kortom, wij bieden het totale pakket. Bezoek onze stand en laat je verrassen door onze verschillende demo’s live bij te wonen en door de leuke give aways die we uitdelen en die je zeker niet mag missen. Verder kun je al je vragen stellen aan onze adviseurs & productmanagers. Daarnaast brengen we je graag op de hoogte van de laatste innovaties.
Zinkunie. Alles voor de toekomst van het dak.

Stand 117/118

Revolutionair ladderliftsysteem Rhino Products

Het Rhino SafeStow4 ladderliftsysteem is het perfecte middel voor laden, lossen en vervoeren van ladders op het dak van lichte bedrijfswagens. Dit mooie systeem is toepasbaar op nagenoeg alle gesloten bestelwagens en kleine vrachtwagens, maar ook maatwerk toepassingen worden aangeboden. Met het systeem kunt u zonder krachtsinspanning ladders veilig laden en lossen. De SafeStow4® is leverbaar in vier uitvoeringen, voor iedere mogelijke toepassing. Enkele sterke eigenschappen: combineert een zeer lage totale hoogte met een uitengewone veiligheid en comfort; optimale ladder beveiliging (gordels en anti-vibratievoorzieningen); leverbaar enkel, dubbel, extra breed en in speciale uitvoering; vervaardigd uit zeer sterke componenten van rvs en aluminium; geoptimaliseerd aerodynamisch ontwerp; leverbaar in lengtes 2,2 m en 3,1 m, ladderlengtes mogelijk tot resp. 3,50 m en 4,75 m; belastbaar tot 60 kg; speciaal ontworpen in combinatie met Rhino dakdragers en Rhino imperialen; TÜV-gecertificeerd en onderworpen aan 20g crashtest. www.rhinoproducts.eu/nl

Stand 146

Anjo presenteert nieuwste ontwikkeling

Tijdens Daken & Zaken op 3 november 2022 toont Anjo voor het eerst in Nederland hun nieuwste ontwikkeling. Vorig jaar presenteerde Anjo op de beurs de nieuwe, dubbelwandige kabeldoorvoer en ook dit jaar zal Anjo een nieuw innovatief product brengen waarmee het productgamma van Anjo nog completer wordt! Het product zal uit voorraad leverbaar worden, maar kan op aanvraag aangepast worden aan de aanvullende wensen van de klant. Er is bij de ontwikkeling veel aandacht besteed aan de circulariteit en duurzaamheid: het product is opgebouwd uit herbruikbare metalen en kunststoffen, is geheel demonteerbaar en alle onder­delen zijn volledig te recyclen, met weinig tot geen verlies aan kwaliteit van de grondstoffen.
Benieuwd naar dit nieuwe innovatieve product? Bezoek Anjo op stand 101. Hier kunt u het eerste model zien en we zullen u er alles over vertellen! www.anjo.nl

stand 101

FAKRO

FAKRO lichtkoepels en platdakramen laten natuurlijk licht binnen via platte daken in de woonruimte door toepassing van innovatieve materialen en technologieën. Ze bieden de mogelijkheid om een ruimte te ventileren en dat in combinatie met hoge functionaliteit en uitstekende isolerende eigenschappen. Zo ontstaat er in elke ruimte een aangenaam binnenklimaat. Het toepassen van een raam in het platte dak is dé ideale oplossing om comfortabel te wonen. Naast de platdakramen biedt FAKRO ook een breed en compleet assortiment daglichtoplossingen voor hellende daken.
Het FAKRO dakraam kenmerkt zich door hoog bedieningsgemak, natuurlijke ventilatie, grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval en hoge veiligheid. Voor elke (woon)wens is er een geschikt dakraam. FAKRO is een toonaangevende fabrikant en denkt als partner graag mee met architecten, woningcorporaties, aannemers en bouwbedrijven, montagebedrijven en natuurlijk van de FAKRO dealers. Samen creëren we ‘t mooiste licht. Met de nadruk op samen. www.hetmooistelicht.nl en www.fakro.nl.

Stand 166

IsoBouw focust op isolatiesystemen voor PV-daken

Om invulling te geven aan de groeiende toepassing van pv-systemen toont IsoBouw tijdens Daken & Zaken isolatiesystemen voor het platte en hellend dak die voorzien worden van PV-systemen. Aan bod komen o.a. platdakisolatie en solar renovatie­panelen. Een prominente plek op de stand is bestemd voor PowerTop Protect. Met een toplaag van EPS 150 en een brandwerende beschermlaag is deze milieuvriendelijke ‘dual density’ isolatieplaat intensief beloopbaar en bij uitstek geschikt voor PV-daken. Ter ondersteuning introduceert IsoBouw IsoGarant, een nieuwe servicedienst waarmee IsoBouw marktpartijen ondersteunt bij het nemen van de juiste maatregelen wanneer een met EPS geïsoleerd plat dak wordt voorzien van een PV-systeem. Dit geeft de zekerheid dat een gebouw met PV-installatie normaal verzeker­baar is. Voor het na-isoleren van hellende daken levert IsoBouw isolerende dakpanelen voor de toepassing van PV. Getoond worden de SlimFix RenoTwin Solar elementen voor een waterdicht en hoog renderend PV-dak bij renovatieprojecten.

Stand 126

Kedge blijft innoveren

Als specialist in valbeveiliging houden we van een uitdaging. Leren door te innoveren, daar zijn we fan van. Als sinds de ontwikkeling van het verkleefde ankerpunt denken we buiten de gebaande paden. Dat merk je ook aan de digitali­sering die we doormaken. Zo hebben we de hiView-keuringsapp ontwikkeld. Deze app maakt het keuren van daken en persoonlijke beschermingsmiddelen een stuk gemakkelijker. Doordat alles in de Cloud wordt opgeslagen ben je niet afhankelijk van papierwerk. Daarnaast is het keuringsrapport direct te downloaden. Kortom: de app zorgt ervoor dat een keuring sneller en eenvoudiger gaat.
Op Daken & Zaken presenteren we ook het Kedge anker­punt. Dit ankerpunt verkleef je aan de dakbedekking waardoor dakconstructie, dakbedekking en isolatielaag volledig intact blijven. Verder voorkom je door de verkleving lekkages en koudebruggen. Daarnaast is een demo van ons KEEPR-kabelsysteem te zien, de oplossing voor drukkere daken, en veel andere oplossingen uit ons assortiment. Zo kunnen we op verschil­lende manieren veilig werken makkelijk maken.

Stand 107

Circulaire concepten van Luijtgaarden

Luijtgaarden is voor zakelijke klanten & particulieren al ruim 105 jaar de specialist voor hellende daken met gebruikte en nieuwe dakpannen. Wij zijn dé circulaire speler in de markt, waarbij werken voor een wereld zonder afval en uitval centraal staat. Zo hebben wij voor iedere gebruikte dakpan namelijk een nieuwe bestemming en zetten wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk. Met ons unieke circulaire concept voor dakpannen voldoet u aan de circulaire maatstaven die nu of in de toekomst van u verwacht worden bij nieuwbouw of renovatieprojecten. Samen met onze klanten gaan we de uitdaging aan in marktsegmenten als nieuwbouw, renovatie, reparatie en restauratie. En vanaf nu zijn onze producten nog beter beschikbaar bij u in de buurt door onze samenwerking met Zinkunie, dat met 22 vestigingen in Nederland lokale en persoonlijke hulp voor het hele dak verzorgt. Met de producten van Luijtgaarden! Wij vertellen u graag meer over ons bedrijf en onze concepten op de Daken & Zaken.

Stand 160

Kijlstra Rooflogix

Kijlstra Rooflogix is specialist in dakbestrating en in-systemen voor ophoging: van luxe balkons tot robuuste parkeerdaken. Voor de prachtige daktuin op de foto hebben we onze tegels en dragers mogen leveren. Wij beschouwen onze klanten als partners. We denken graag mee over de ideale prijs-kwaliteit­verhouding om uw projecten te helpen binnenhalen. Kom op 3 november gerust kijken op onze stand van Daken & Zaken, om te zien of wij ook voor u een interessante partner kunnen worden. Wilt u direct contact? U kunt ons bereiken via info@kijlstra-bestrating.nl of telefonisch op 0598 -696 666.

Stand 163

Skylux iWindow

Eén van onze populairste Skylux-producten, de iWindow, is het ideale platdakraam voor renovatie én nieuwbouw. Bij een renovatie krijg je de mogelijkheid om je huidige opstand te behouden. Bij een nieuwbouw leveren we een complete set met nieuwe opstand. Voor beide mogelijkheden kun je kiezen tussen een opengaand of een vast platdakraam. Elk Skylux-platdakraam kan ook voorzien worden van een muggenraam of zonwering. Bovendien garanderen we een snelle service aangezien de iWindow beschikbaar is in meer dan 80 ver­schillende afmetingen.

Stand 157

Triflex

‘Niet alles kan overal, maar overal kan wel wat.’ Een inspirerende uitspraak van Jan Henk, directeur van Rooftop Revolution, die voorkwam in de Triflex podcasts serie. Als het gaat om daken, moet er gedacht worden in oplossingen. Het klopt dat niet elk dak geschikt is voor een bepaalde functie, maar ‘overal kan wel wat’. Tegenwoordig worden platte en hellende daken steeds vaker als multifunctioneel ingezet: om op te recreëren, CO2 te reduceren, te parkeren, om energie mee te winnen of om koelprestaties te verbeteren. Als we met het dak aan de slag gaan, wordt er een keuze gemaakt die voor 20 a 30 jaar vaststaat. De keuze die nu gemaakt wordt, is cruciaal voor de toekomst. Daarom denkt Triflex graag mee aan het beter gebruik van daken. Alle daken staan, ongeacht hun functionaliteit, zomer en winter bloot aan het klimaat en tal van andere invloeden. Multifunctionele daken moeten uiteraard volledig waterdicht en in sommige gevallen wortelwerend zijn. Met de daksystemen van Triflex wordt elk oppervlak en ieder dakdetail voorzien van een ondoordringbare en duurzame afdichting. Wij kijken er naar uit om met u in gesprek te gaan en zo de Nederlandse daken klaar te maken voor de toekomst!

Stand 161

Kingspan Unidek

Kingspan Unidek is leverancier van innovatieve oplossingen voor snel en efficiënt bouwen en isoleren in de Benelux. Wij leveren een actieve bijdrage aan energiebesparing en optimalisatie van het wooncomfort en hebben voortdurend aandacht voor milieueffecten tijdens productontwikkeling, productie en recycling. Kingspan Unidek is Planet Passionate, we zetten continu stappen naar een duurzame toekomst. Dit doen we door duurzame, comfortabele en veilige gebouw­oplossingen te leveren. En we dagen onze relaties uit om met circulaire en innovatieve oplossingen te komen.
Benieuwd naar de duurzame oplossingen die wij bieden voor uw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij verwelkomen u op 3 november graag op onze stand!

Stand 125

Brouwers Zink & Dak

“Brouwers Zink & Dak is een familiebedrijf uit het zuiden van het land. Sinds 1986 zijn wij specialist in zink, koper en lood. En daarbij zijn wij vooral sterk in maatwerk. Maar wij hebben onze grenzen verlegd en zijn inmiddels ook heel sterk in diverse soorten dakbedekking, isolatie en (plat) dak toebehoren.
Daarbij werken wij met topmerken en vanuit ­verschillende locaties in Maasmechelen (B), Maastricht, Eindhoven, Gouda maar binnenkort ook vanuit Nijmegen. Op elke locatie bieden wij een eigen productieservice aan, zodat onze klanten nog sneller worden geholpen. En zoekt u een mogelijkheid om uw medewerkers te laten trainen in zinkverwerking, dan bent u ook daarvoor bij Brouwers aan het juiste adres. Wij praten u graag bij over onze mooie producten en onze uitstekende service op standnummer 153.”

Stand 153

VEBIDAK: vóór en dóór dakbedekkingsbedrijven.

VEBIDAK is de brancheorganisatie voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. Zij heeft de mensen, de middelen en de expertise in huis om de collectieve en individuele belangen te behartigen van de serieuze bedrijven in deze branche. En dat een lid van VEBIDAK tot de serieuze bedrijven behoort, daar staan onze lidmaatschapscriteria borg voor!
Bij belangenbehartiging gaat het vooral om mensen. Om ondernemers, in ons geval. VEBIDAK betrekt haar omvangrijke achterban graag en intensief bij haar activiteiten en dienstverlening. Commissies, landelijke en regionale ledenbijeen­komsten spelen een belangrijke rol in de relatie tussen de lid-bedrijven en hun koepel. Vanouds is VEBIDAK een gewaar­deerde gesprekspartner in overlegorganen. Zij onderhoudt contacten met overheden, economische en sociale partners en heeft zitting in technische en normcommissies.

VEBIDAK: omdat dakwerk staat of valt met vakbekwaamheid.

Goed dakwerk is in ieder belang. Logisch: dakproblemen kosten tijd en geld en kunnen tot irritatie leiden. Solide dakwerk vraagt echter om vakkennis. Bij VEBIDAK-leden is deze vakkennis aanwezig. Daarnaast heeft VEBIDAK een afdeling Technische Zaken die zo nodig mondeling of schriftelijk adviseert en desgevraagd onderzoek verricht. De know-how van de afdeling Technische Zaken is (gratis) beschikbaar voor de aangesloten bedrijven. Regelmatig maken echter ook derden gebruik van de expertise van deze afdeling. Opdrachtgevers, aannemers, architecten, gebouwenbeheerders en particulieren roepen regelmatig de hulp van onze technische adviseurs in. Die staan borg voor een deskundig en onpartijdig oordeel over materialen, materiaaltoepassingen, constructies en systemen.
VEBIDAK: een organisatie die hecht geworteld is in de bedrijfstak.

Stand 154

Unilin Insulation: Jouw isolatiepartner voor pasklare oplossingen

Unilin Insulation brengt pasklare oplossingen voor alle isolatietoepassingen, zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten. Unilin Insulation is al vele jaren een begrip in de bouwwereld als één van de grootste Europese spelers van PIR isolatieplaten en als marktleider in Europa wat betreft zelfdragende dakelementen. Bij Unilin Insulation vind je echter niet alleen isolatieoplossingen om de gebouwen van morgen te isoleren en het comfort binnenin te verbeteren. Je krijgt er ook de nodige ondersteuning om voor jouw project de juiste keuzes te maken. Unilin Insulation heeft bovendien de expertise en de ambitie om te blijven innoveren met producten die voldoen aan de specificaties van de meest veeleisende projecten. Unilin Insulation is daarmee een betrouwbare partner voor elk project.

Stand 128

50-Jarig jubileum van Van Beek EPDM BV

Vijftig jaar is een hele tijd, maar voor het team van Van Beek is de tijd omgevlogen. Met plezier hebben we al die jaren, samen met onze zakelijke partners, goede systemen voor waterafdichting ontwikkeld en de nodige technische ondersteuning aan onze klanten gegeven. Daar gaan we natuurlijk mee verder! Ook na 50 jaar blijven we graag voor u klaar staan. Tot ziens op Daken & Zaken 2022!

Amsterdam International Community School. Gerealiseerd door onze zakelijk partner De Meeuw.

Stand 134

Waarom een plat dak isoleren met ROCKWOOL steenwol?

Dan profiteer je van verwerkingsgemak én de kracht van steenwol. Steenwol dakisolatie is onbrandbaar en verdraagt temperaturen tot boven de 1.000°C. Onder brandbelasting blijft het intact, dakisolatieplaten de draagconstructie blijven zodende beschermen. Steenwolisolatie geeft nooit aanleiding tot het ontstaan van een brand, draagt niet bij aan branduitbreiding of een flashover en veroorzaakt geen toxische rook.
Steenwol heeft ook uitstekende akoestische prestaties: een plat dakconstructie met steenwolisolatie beschermt de bewoners en gebruikers van een gebouw tegen hinderlijk geluid van buiten en draagt bij aan een aangename akoestiek in het gebouw doordat het geluid absorbeert. Steenwol zorgt voor thermisch comfort. De buitentemperatuur varieert gedurende de dag en seizoenen. Een constructie kan worden opgewarmd door de zon of erg koud worden in de wintermaanden. Steenwol isolatie absorbeert (en accumuleert) de warmte van de zon en zorgt er zo voor dat het binnen aangenaam koel blijft. Wanneer het buiten kouder wordt, houdt de isolatie de warmte juist binnen.
ROCKWOOL isolatie heeft bovendien een zeer lange levensduur en gaat gemiddeld 75 jaar mee. De dakisolatieplaten zijn ongevoelig voor temperatuurwisselingen. Dankzij de dimensionele stabiliteit krimpt de isolatie niet, zet niet uit en schotelt het materiaal niet. Hierdoor blijven de dakisolatieplaten naadloos aaneengesloten. De platen zijn zeer goed bestand tegen weersinvloeden, waterafstotend en dampopen.

Stand 135

Dakreling®, waarborg voor veiligheid op hoog niveau

Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, misschien in één misstap. Dakreling® voorkomt dat degene die op het dak werkt, per ongeluk van het dak naar beneden valt. Daarmee voldoet het aan de primaire veiligheidseis vanuit de regelgeving. Maar Dakreling® doet meer: naast dat het verplicht is, zorgt de dakrandvalbeveiliging van Alprokon ook voor een veilig gevoel tijdens het werken. Met het eenvou-dige systeem van Dakreling® ben je in een mum van tijd beschermd tegen diverse ongevallen. Dakreling® is zo eenvoudig qua opzet en gebruik dat iedereen moeiteloos de montage kan doen! Binnen 5 minuten staat een dakrand valbeveiliging van 12 meter en beschermt tegen vallen. Naast een eenvoudige montage zonder gereedschap is het ook een kwalitatief hoogstaand systeem. Het is gemaakt uit speciaal ontworpen aluminium profielen. Alle essentiële delen zijn gemaakt van duurzame en slijtvaste materialen om de veiligheid van mensen te waarborgen. Daarom stellen wij: Dakreling®, dat is de norm. www.dakreling.com

Stand 148

SealEco weer aanwezig op Daken & Zaken!

Benieuwd naar alle mogelijkheden op het gebied van daksystemen en rubberfolies? SealEco is ook dit jaar weer present op de dakenvakbeurs Daken & Zaken. Loop gerust binnen in onze stand en trek één van onze mensen aan hun jas. We delen namelijk graag onze visie op de toekomst van de platte daken.

Wil je voor circulair gaan? Daarvoor hebben we met ons Thermobond Inductie Systeem een heel mooi systeem waarbij de EPDM aan het einde van zijn levensduur gemakkelijk kan worden gedemonteerd. Kies je voor groen? Dan adviseren we je ons Prelasti Green systeem. Wist je dat dit systeem uit maar liefst 42% gerecycled rubber bestaat?

Daarnaast is er ook nog een multifunctionele optie: ons Prelasti Fleece daksysteem. Het mooie hieraan is dat de naden permanent in contact met water mogen staan. Ideaal om grote regenpieken op te vangen of voor retentie- en groendaksystemen. De naadverbinding is ook nog eens FLL getest en goedgekeurd. Je ziet het! Voor elk dak hebben wij een ideaal daksysteem in huis. Enthousiast geworden? Of wil je meer weten? We zien je graag op 3 november op het Daken & Zaken event!

Stand 133

Trilago: professionele dakafvoeren voor bitumineuze dakbedekking

Trilago BV is fabrikant van kunststof dakafvoeren voor bitu­mineuze dakbedekking. Op basis van het zelf ontwikkelde en unieke HQMX kunststof levert Trilago zes verschillende dakafvoeren. Bij verhitting versmelt de ‘black-meltinglaag’ van dit kunststof met bitumen waardoor zich een homogene verbinding vormt. De gepatenteerde dakafvoeren zijn sterk, lichtgewicht en eenvoudig te verwerken en daarmee een welkome innovatie voor het platte dak.
De voordelen van Trilago:

 • Eenvoudige verwerking en perfect resultaat.
 • De Trilago dakafvoeren hebben geen voorbehandeling of primer nodig.
 • Lichtgewicht en vormvast.
 • Eenvoudig op maat te zagen of snijden.
 • Het steekstuk van alle dakafvoeren is over de volledige lengte voorzien van duidelijke maatlijnen.
 • Buigzame plakplaat.
 • De afvoeren zijn naadloos geproduceerd door middel van een spuitgietproces.
 • Hydrofobisch.

www.trilago.nl

Stand 164

VM Building Solutions: Specialist in EPDM en ZINK voor dak en gevel

Wij informeren en inspireren u graag op onze stand op Daken & Zaken 2022 met:

 • EPDM & dakoplossingen dankzij verschillende dakafdichtingssystemen,
 • VMZINC esthetische dak- en gevelbekleding met voorstelling van de nieuwe Black Collection.

Waarom kiezen voor VM BUILDING SOLUTIONS?

 • Breed assortiment van dak tot gevel
 • Calculaties
 • Professioneel advies
 • Projectondersteuning
 • Kwaliteit en innovatie
 • Werfbegeleiding
 • Duurzaam ondernemen
 • Technische bijstand

Ontdek onze opleidingen: van kennismaking tot expert voor zowel EPDM als zink!

Stand 109

Hoe overtuig je jouw opdrachtgever van een duurzame keuze

Elke verwerker en dakondernemer heeft er wel eens mee te maken: “Het overtuigen van een opdrachtgever in het maken van de juiste keuze.” Carlisle Construction Materials biedt de helpende hand om jouw opdrachtgever te overtuigen deze goede duurzame keuze te maken. Met het EPDM Inductiesysteem van HERTALAN® bieden wij namelijk jouw opdrachtgever niet alleen een langdurig en duurzame dakafdichting, maar tevens de mogelijkheid voor fiscaal voordeel. Een voordeel dat kan oplopen tot wel 12%, niet alleen op de EPDM, maar ook op de manuren. We leggen het je graag uit tijdens Daken & Zaken. Naast deze ondersteuning bieden wij uiteraard ook trainingen in dit systeem, zodat jij goed beslagen ten ijs komt. EPDM inductie geniet meerdere voordelen die inmiddels breed geaccepteerd zijn. Daarnaast krijgen items als circulariteit en losmaakbare bouwsystemen steeds meer aandacht en worden inmiddels vaak opgenomen in PVE van een dakconstructie. Zet de volgende stap en bezoek ons op 3 november.

Stand 174

DCE Holland: totaaloplossingen voor professionals

DCE Holland BV is vanzelfsprekend present op Daken & Zaken 2022. Tijdens deze editie presenteren wij u de nieuwste oplossingen en materialen uit ons leveringsprogramma. Naast de hoogwaardige valbevei­ligingen, die wij desgewenst monteren, tonen wij de ­bevestigingsmaterialen voor platte daken, klimmaterieel en professionele gereedschappen.

Het zijn echter niet alleen de materialen waarmee wij ons onderscheiden. DCE Holland is een partner die volledig met u meedenkt en ondersteunt. Zo nemen onze engineers veel werk uit handen. Zij maken o.a. (windlast)berekeningen en verzorgen gedetailleerde tekeningen voor de valbeveiligingen maar ook voor de bevestigers. Kortom, DCE Holland is uw totaalpartner waarop (en waarmee) u kunt bouwen! Wij begroeten u graag persoonlijk op onze stand voor een (hernieuwde) kennismaking!

Stand 139

Claerhout Aluminium

Reeds 40 jaar staat Claerhout Aluminium nv bekend om de kwalitatieve oplossingen uit aluminium, en dan met name de innovatieve dakrandsystemen, die snel, eenvoudig en circulair monteerbaar zijn. Tijdens Daken & Zaken kunnen bezoekers kennismaken met de dakrandsystemen Clips&Go 2.0 en Iconik. Beide systemen laten het toe om snel en gemakkelijk een plat dak af te werken met een kunststof membraan. Tijdens de ontwikkeling van Iconik kwam het idee op om dit systeem te voorzien van een geïntegreerde ledverlichting, de Iconik Light. Dit elegante en unieke dakrandsysteem met gevelsfeerverlichting is volledig op maat leverbaar. Iconik Light is het neusje van de zalm en wint steeds meer aan populariteit bij architecten die het toepassen op villa’s, commerciële gebouwen en poolhouses. Tevens presenteren wij op de beurs Roofing Clips, een clipssysteem voor bitumendakbedekking dat u in staat stelt om een plat dak circulair af te werken met bitumen. Bij dit systeem kunnen het basisprofiel en de sierlijst los van elkaar uitzetten terwijl de dakbedekking niet doorboord wordt.

Stand 119

Eurofast: Ondersteuning in elke stap in het mechanische bevestigingsproces

Hoewel slechts een relatief klein onderdeel van de totale constructie, zijn mechanische bevestigingsmiddelen van groot belang voor de algehele kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van een plat daksysteem of een dak- en wandsysteem. Daarbij is elk bevestigingsproject uniek, met zijn eigen behoeften aan producten en diensten. Bij Eurofast zijn we ons hier zeer van bewust. Door het uitvoeren van verschillende voorbereidende diensten, waaronder windlastberekeningen en uitrekproeven, geven wij advies op maat, met ondersteuning bij het vinden van de beste bevestigingsoplossing voor jouw specifieke project. Zodat jij uiteindelijk een kwalitatief hoogstaand mechanisch bevestigde gebouwschil op kan leveren. Ook wanneer je tijdens het werk tegen problemen aanloopt of vragen hebt over de juiste verwerking, zijn wij er om te helpen. Bij alles wat we doen, is ons belangrijkste doel is om jouw werkvoortgang te garanderen. Wil je meer weten over de uitdagingen van een duurzaam bevestigde gebouwschil en de beves­tigingsmiddelen en technische ondersteuning en diensten die wij jou hiervoor bieden? Bezoek onze stand.

Stand 173

Duurzaam design dak met Tegalit dakpan – sterker en gladder

De Tegalit dakpan van BMI Monier heeft een krachtig design dat de exclusiviteit van elk huis onderstreept. Voor de Tegalit is gebruik gemaakt van een nieuw productieproces met de zogenaamde Protegon technologie die de dakpan sterker en gladder maakt. De moderne, strakke uitstraling van de dakpan vormt een optimale combinatie met het geïntegreerde Monier PV Premium zonnestroomsysteem voor een duurzaam dak. De Tegalit dakpan is beschikbaar in vijf kleuren, van klassiek rood tot diep zwart, en is leverbaar als compleet daksysteem. Alle hulpstukken en daksysteemcomponenten zijn op maat ontwikkeld en getest volgens de hoogste kwaliteitsnormen en beschikbaar in BIM. Te combineren met Monier PV Premium zonnestroomsysteem. Bovendien is de Tegalit door zijn vorm en uitstraling naadloos te combineren met het geïntegreerde zonnestroomsysteem Monier PV Premium voor een esthetisch en duurzaam dak. De PV-modules komen in de plaats van de dakpannen en worden volledig in het dak geïntegreerd. Het resultaat is een volkomen lineair en harmonisch dak. Het zonne­stroomsysteem stelt tevens geen extra eisen aan het onderdak of de dakconstructie. Het is zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie, en is eenvoudig te monteren. Bezoek de BMI Monier stand op de beurs Daken & Zaken voor meer informatie en een productdemonstratie.

Stand 130,131