Zoeken

steilDAK 2022-5-64 Actualiteiten

Agenda

21 oktober, Belgian Roof Day
Vakbeurs voor de dakensector., Brussels Kart Expo www.belgianroofday.be

3 november, DAKEN & ZAKEN 2022
Gratis relatiebeurs voor de platte en hellende dakenbranche die vorig jaar een zeer succesvolle start kende. Evenementenhal Gorinchem ‘Next Level’ Van 10.00 – 18.00 uur. www.dakenenzaken.nl

Verhuurbedrijf met van twee nieuwe 22 meter schaarhoogwerkers

Het Rotterdamse verhuurbedrijf Xtra Materieel heeft onlangs twee volledig elektrisch aangedreven schaar­hoogwerkers toegevoegd aan de vloot.
De machine kan een werkhoogte van maar liefst 22 meter bereiken. De platform­capaciteit bedraagt 750 kg. en het platform kan uitgeschoven worden tot 7.29 meter. Dit maakt de hoogwerker ideaal voor bijvoorbeeld gevelonderhoud.

Het Rotterdamse verhuurbedrijf beschikt binnen haar brede assortiment over een aantal specialiteiten, zoals hoogwerkers en steigerbouwladderliften. Als dan bijvoorbeeld bij de herbouw van het dak van het AZ-stadion meerdere liften nodig zijn, waarvan er meer dan 50 beschikbaar zijn.

Als toevoeging aan de brede vloot investeerde Xtra Materieel onlangs in de twee gloednieuwe schaarhoogwerkers. De machines zijn volledig elektrisch aangedreven en passen daarom goed bij de strategie ‘groen werken’.

De schaarhoogwerkers zijn vanaf nu te huur, kijk voor meer informatie op: xtra-materieel.nl

Comfortabele veiligheidshelm

3M ontwikkelde een nieuwe comfortabele veiligheidshelm voor gebruik bij werken op hoogte, industriële werkzaamheden met zware machines of andere zware werkomstandigheden. SecureFit™ helmen voldoen aan de normen EN12492 (veiligheids­helmen voor bergbeklimmers) en EN397 (veiligheidshelmen voor industrie) en met de unieke 4-punts kinband is het moeiteloos schakelen tussen beide, afhankelijk van de werksituatie. Het ont­werp is gebaseerd op de moderne klimhelmen en door het randloze ontwerp blijft er ruim en duidelijk zicht naar boven. Met 6 verschil­lende instellingen is de hoogte van het binnenwerk aan de voor- en achterkant in te stellen voor een perfecte pasvorm. Door de gepatenteerde 3M Pressure Diffusion Technology wordt de druk op het hoofd aanzienlijk verminderd stellen de ontwikkelaars. De in diverse kleuren leverbare helm is voorzien van een UV-­indicator, die aangeeft als de helm vervangen moet worden.

De 3M SecureFit™ veiligheidshelmen zijn verkrijgbaar bij Wiltec. Wiltec is totaalleverancier en specialist op het gebied van veiligheid, PBM en beroepskleding en biedt een uitgebreid pakket aan producten, waaronder hoofdbescherming. Meer informatie: www.wiltec.nl.

Compacte accu stofzuigers

‘Stofvrij met accu’, luidt het motto bij Festool. Ze breiden hun 18 volt-assortiment verder uit met twee compacte accustofzuigers: de CTC MINI en de CTC MIDI voor mobiel, gezond en stofvrij werken.

De compacte accu-stofzuigers CTC MINI/MIDI zijn afgestemd op alle accumachines van Festool. Met de innovatieve Bluetooth® autostartfunctie of de praktische afstandsbediening schakelt de stofzuiger zich automatisch in bij het starten van het accu-apparaat. De stofzuigers beschikken over hoge zuigkracht dankzij de 36 volt-turbine met 2x18 volt-accu’s. Afhankelijk van de toepassing kan de afzuigcapaciteit in drie standen worden geregeld.

De gladde afzuigslang wordt opgeborgen in een inwendig slang­depot en het apparaat is daarmee eenvoudig op te bergen en veilig en schoon te vervoeren. In combinatie met vier accu’s en het nieuwe sneloplaadapparaat TCL 6 DUO kan in de meeste accu-toepassingen zonder onderbreking worden gewerkt.

De nieuwe compacte accustofzuigers CTC MINI/MIDI zijn vanaf nu bij de dealer verkrijgbaar. Zij onderscheiden zich in reservoir-/filterzakvolume, afmeting en in de stofklasse. De CTC MIDI is verkrijgbaar in de stofklassen L en M. Meer informatie is te vinden op www.festool.nl.

Fabrieksbezoek, donderdag 20 oktober

All-up uit Almelo, leverancier van onder andere alumi­nium kranen, hoogwerkers, ladder- en verhuisliften, organiseert op donderdag 20 oktober aanstaande haar ‘Duitsland Dag’. Tijdens deze relatiedag wordt een bezoek gebracht aan de firma Klaas in Ascheberg bij Münster, een van de grotere fabrikanten op dit gebied.

Volgens Ard Nijkamp en Raymond Damhuis van All-up, is de Duitsland Dag een regelrecht succes. “Al meerdere keren zijn we naar Klaas geweest”, zegt Nijkamp. “Ruim vijftig relaties keken zich de ogen uit op wat er in deze wereld te koop is. Men ervoer de dag vooral als een must, om de slag naar de toekomst niet te missen.” All-up heeft door haar organisatorische banden met Klaas, een gemak­kelijke ingang bij deze grootfabrikant. Daardoor kan ze haar relaties relatief eenvoudig een aantrekkelijk pakket bieden. “En dat doen we dan ook”, besluit de enthousiaste ondernemer. “Sterker nog, we maken er een echte feestdag van. Het vertrek is rond 10.00 uur per luxe touringcar vanuit Almelo en uiteraard wordt ook de inwendige mens op onze relatiedag niet vergeten.” Meer informatie kunt u krijgen via www.all-up.nl.

Woonzorg Nederland & Weijerseikhout plaatsen zonnepanelen

Eind augustus ondertekenden Cees van Boven, bestuursvoorzitter Woonzorg Nederland en Bas van Deinsen, commercieel manager bij Weijerseikhout de overeenkomst voor het ‘Zon op Dak-programma’. Beide partijen bekrachtigen hiermee de samenwerking om op nog eens 5.000 woningen van Woonzorg Nederland zonnepanelen te plaatsen. Dit is aanvullend op de 4.000 woningen die Woonzorg Nederland al van zonnepanelen heeft voorzien.

De woningen die als eerste in aanmerking komen moeten aan een aantal randvoorwaarden voldoen. Zo mag de dakbedekking de komende vijf jaar niet aan vervanging toe zijn en worden woningen met de slechtste energie­labels het eerst verduurzaamd. Woonzorg Nederland legt uit: “We zijn blij dat we dit realiseren. De vraag vanuit onze huurders naar zonne­panelen stijgt, mede door de hoge energieprijzen. Met de opbrengst van de zonne­panelen dragen we bij aan het beperken van de CO2-uitstoot. En onze huurders krijgen lagere woonlasten doordat ze minder elektriciteit van het net afnemen.”

De communicatie met de huurders van de woningen waar zonnepanelen geplaatst worden, verloopt via Weijerseikhout. Naast uitleg over de werkwijze, maken ze ook duidelijk wat de kosten en opbrengsten zijn voor de huurders. Bovendien kunnen huurders al hun vragen kwijt bij de bewonersconsulente van Weijerseikhout.