Zoeken

Stichting Living Daylight reikt voor vierde keer Daylight Award uit

Dit jaar reikt Stichting Living Daylights voor de vierde keer de Daylight Award uit. Met de Daylight Award wil de stichting opdrachtgevers en ontwerpers stimuleren om daglichttoepassingen integraal in het ontwerp van een gebouw mee te nemen en daglichtambitie binnen de architectuur te belonen. Voorbeelden van goede daglichtarchitectuur komen zo onder de aandacht van een groter publiek en dienen als stimulans voor het creëren van gezondere gebouwen.

Stichting Living Daylights promoot een optimale toepassing van daglicht in de gebouwde omgeving en vindt dat daglicht altijd een essentieel en prikkelend onderdeel van architectuur, stedenbouw en landschap zou moeten vormen. Met de Daylight Award wil de stichting gerealiseerde projecten waarin het samenspel tussen architectuur en dag- en kunstlicht tot een vernieuwend en vitaliserend gebouwconcept heeft geleid onder de aandacht brengen.

Twee categorieën

Projecten kunnen in twee categorieën meedingen naar de prijs: woningbouw en utiliteitsbouw. Deze categorieën worden breed bekeken en kunnen zowel nieuwbouw, renovatie- als transformatieprojecten betreffen van woningen, kantoorgebouwen, boerderijen, kerken, scholen, ziekenhuizen etc. De projecten moeten zich in Nederland bevinden en opgeleverd zijn tussen 1 november 2011 en 1 april 2014. Alle inzendingen worden op papier en na een persoonlijk bezoek door een vakkundige jury beoordeeld.

Procedure

De Daylight Award bestaat naast een wisseltrofee in de vorm van een kunstwerk uit de eer en een uitgebreide projectpresentatie op de community site met bijbehorende media-aandacht. Projecten die mee willen dingen kunnen van 7 mei t/m 1 juni 2014 via de website worden ingeschreven. De Daylight Award wordt op 22 september 2014 uitgereikt tijdens het internationale congres Licht 2014 in het Congresgebouw World Forum in Den Haag. Kijk voor alle informatie, voorwaarden voor deelname en het aanmelden van projecten op www.livingdaylights.nl/awards.

Geschiedenis

De Daylight Award is al drie keer eerder uitgereikt, de laatste keer in 2012. Toen werden uit 64 inspirerende daglichtgebouwen twee winnaars gekozen. Courage architecten won in de categorie woningbouw met het originele project Licht Budget in Almere. In de categorie utiliteitsbouw sleepte Mecanoo architecten de trofee in de wacht voor het prachtige Kaap Skil op Texel. Wat betreft beide gebouwen was de jury lovend over het eigenzinnige gebruik van daglicht.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren