Zoeken

Subsidiemogelijkheid voor plantaardige dakbaan Derbipure®

Voor de plantaardige dakbaan Derbipure van Derbigum, producent van dakbedekkingsmaterialen, bestaat een subsidieregeling.

Welke producten komt in aanmerking?

Enkel milieuvriendelijke producten met certificaat komen in aanmerking voor deze subsidieregeling. Het product moet voldoen aan de duurzaamheidseisen van één van onderstaande keurmerken. Dit wordt aangetoond door een certificaat, met het juiste niveau, afgegeven door de daartoe bevoegde instantie.

? Cradle-to-Cradle, niveau Gold
? DUBOkeur
? Europees Ecolabel
? Milieukeur
? Nordic Ecolabel

De niet-bitumineuze dakbedekking Derbipure voldoet aan dit criterium omdat hij het DUBOkeur heeft, uitgegeven door NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie).

Welke projecten komen in aanmerking?

AgentschapNL heeft aangegeven dat alleen renovatieprojecten in aanmerking komen voor de subsidie.

Wat is de inhoud van de subsidieregeling?

Het fiscale subsidievoordeel bedraagt, uitgaande van een bedrijfsmatige investeerder die 25% vennootschapbelasting betaalt, 6,75% van de subsidiabele kosten.
Daarnaast is de investering voor 75% vrij af te schrijven en voor 25% regulier, waar dit voor beleggers tot aan de WOZ-waarde mag en voor gebruikers tot 50% van de WOZ-waarde.

Als subsidiabele kosten worden aangemerkt die kosten die de investeerder betaalt aan de hoofdaannemer voor het leveren en aanbrengen van, in dit geval, Derbipure. Voorwaarde is dat subsidieaanvragen binnen drie maanden na opdracht tussen investeerder/eindgebruiker en (hoofd)aannemer zijn ingediend.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren