Zoeken

Tectum Group verdubbelt haar omzet en blijft investeren

Tectum Group realiseerde de afgelopen 5 jaar een omzetgroei van 50 naar 100 miljoen euro. Met meer dan 350 medewerkers staat de groep jaarlijks in voor 2 miljoen m2 waterdichting op alle soorten daken. In de bouwsector is een dergelijke groei echter buitengewoon. En de ambitie om te blijven groeien is hoog. Tectum Group heeft daarom een investeringsplan van maar liefst 10 miljoen euro voor de volgende jaren klaarstaan.

Investering van 10 miljoen
De grootste investering is zonder twijfel de bouw van hun nieuw kantorencomplex, met een distributiemagazijn van meer dan 14.000m2. Door de sterke groei de afgelopen jaren werd het bestaande distributiecentrum te klein. De groep kocht een onafgewerkt magazijn enkele kilometers verder in Limburg. Momenteel zijn de werken aan het nieuwe magazijn volop bezig zodat de logistieke diensten tijdens het bouwverlof kunnen verhuizen. De verhuis van de centrale diensten naar het nieuwe kantoorgebouw is gepland voor het voorjaar van 2017. Ook de plannen voor de nieuwe kantoren voor Tectum Aluminium en Tectum Roofcomfort te Hoboken zijn goedgekeurd. De werkzaamheden starten daar in de loop van 2017.

Tectum Group wil bovendien blijven investeren in haar medewerkers. “Niet alleen in kwantiteit, maar ook in de kwaliteit willen we een verschil blijven maken. Investeren in opleidingen en in het welzijn van ons team is iets waar we veel belang aan hechten”. Op digitaal vlak staan ze ook niet stil. “Met de investering in een nieuw ERP-systeem (Dynamics AX), nieuwe websites en het uitrollen van een digitale marketingstrategie volgen we de dienstverlening ook digitaal op in het teken van onze klanten.”

Groei
Het ondernemerschap zit bij de familie Biesmans in de genen. Het afgelopen jaar kwamen er maar liefst 4 filialen bij. Zo vond in 2015 de overname van Isoall (isolatiegroothandel in Sint-Niklaas) en Darubo (specialist in EPDM dakrubber voor DIY-markt) plaats. Daarnaast was er de oprichting van het bedrijf E-tum. E-tum is officieel verdeler van het nieuwe isolatieschuim (Soudafoam SPF O3) van Soudal. Ons nieuwe CPE filiaal in Sint-Niklaas opende 1 juni 2016 de deuren voor haar klanten. CPE behoort tot de distributietak van Tectum Group en is een groothandel in dak- en gevelmaterialen. CPE heeft ondertussen 6 vestigingen, verspreid over diverse locaties in België.

Toekomst
“Hoewel we de toekomst rooskleurig zien, zijn we ons ervan bewust dat dit niet zonder slag of stoot zal gaan. We beseffen dat we hard moeten werken om tot ons beoogde resultaat te komen. Ondernemen in nu eenmaal risico’s nemen. Gelukkig kunnen we rekenen op een goed team met veel kennis en ervaring.”

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren