Zoeken

ThermosPower gaat samenwerking aan met Centrosolar Benelux

ThermosPower, leverancier en installateur van zonnesystemen, gaat een samenwerking aan met Centrosolar Benelux, producent en leverancier van zonne-energiesystemen die bijna alle componenten van de systemen, zoals zonnepanelen en ondersteuningsconstructies, zelf produceert in Duitsland. Gerard Mourits, CEO van ThermosPower: “Wij vinden het belangrijk om onze klanten stabiliteit te bieden met de oplossingen die wij leveren. Wij hebben de systemen van Centrosolar opgenomen in ons productaanbod vanwege de hoge kwaliteitseisen waaraan deze voldoen.”

ThermosPower is in 2010 opgericht om particulieren en bedrijven te helpen hun CO?-uitstoot te verlagen en op hun energiekosten te besparen. Het bedrijf richt zich daarbij op oplossingen en projecten die ook zonder eventuele overheidssubsidies rendabel zijn. Mourits: “De systemen van Centrosolar passen goed binnen ons productaanbod, omdat het gecertificeerde producten betreft die de klant een daadwerkelijk milieuvriendelijke en rendabele oplossing bieden. Bovendien biedt Centrosolar opleidingen aan haar installateurs, waarmee zij ook toezien op de juiste montage en installatie van producten.”

ThermosPower is gestart vanuit het timmermans- en onderhoudsbedrijf van technisch directeur Kees Mourits. De drie initiatiefnemers Kees Mourits, Gerard Mourits en Marcel de Bresser besloten zich in eerste instantie te verdiepen in zonnewarmte met zonneboilers, maar sinds anderhalf jaar richt het bedrijf zich ook op zonnestroom. Mourits: “We merkten ondanks de crisis een groeiende belangstelling voor zonne-energie in Nederland. De kennis die wij al in huis hadden door onze ervaring met dakrenovatie kunnen wij nu goed gebruiken bij de installatie van zonnepanelen. Zonnewarmte-oplossingen worden bovendien vaker toegepast door bedrijven dan particulieren. Met zonnestroom boren wij dus ook een grotere markt aan.”

De samenwerking met lokale installateurs helpt het bedrijf om klanten overal in Nederland van dienst te kunnen zijn. Afhankelijk van de plaats en de omvang van het project zoekt ThermosPower de beste match voor de klant. Om de kwaliteit van product en installatie te waarborgen werkt het bedrijf alleen samen met gerenommeerde leveranciers en erkende installateurs. Mourits: “In de markt voor duurzame energieoplossingen is behoefte aan duidelijke standaardisering, zodat consumenten goed weten wat ze aanschaffen en wat zij van hun producten kunnen verwachten op de lange termijn. Certificering van producten en opleiding van installateurs is hierbij zeer belangrijk. Centrosolar richt zich hier ook op en deelt onze visie op dit gebied.”

Erik de Leeuw, commercial director van Centrosolar Benelux: “We zijn enthousiast over onze samenwerking met ThermosPower. Het is goed te zien dat partijen in de markt steeds meer doordrongen worden van het belang van kwaliteitscontrole en certificering. Wij nemen zelf dan ook verschillende initiatieven op dat gebied en mogen bijvoorbeeld alle erkende TÜV-certificaten voor zonnepanelen voeren. Ook leiden we onze installateurs zelf op, zodat wij er zeker van zijn dat zij over de benodigde kennis en kunde beschikken voordat zij onze zonne-energiesystemen bij klanten installeren.”

FOTO: Erik de Leeuw, Centrosolar

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren