Zoeken

Toename inzameling EPS

Steeds meer gemeenten zamelen gescheiden EPS in. Dat meldt branchevereniging Stybenex. In 2011 werd ruim 100 ton van het isolatie- en verpakkingsmateriaal gescheiden ingeleverd bij dertig gemeentelijke milieustraten.

Stybenex gaat er vanuit dat dit jaar zestig nieuwe gemeenten toetreden tot het inzamelingsprogramma en dat het ingezamelde tonnage daarmee zal verveelvoudigen. Het inzamelprogramma ging in 2010 van start na deelname aan een ‘cradle-to-cradle’ programma van het toenmalige ministerie van VROM. Het materiaal gaat voor recycling rechtstreeks naar EPS producenten. Daar wordt het materiaal gemalen en bijgemengd in EPS voor dak- of vloer-elementen, spouwplaten of elementen voor funderingsbekistingen. Daarbij treedt geen kwaliteitsverlies op. De inzameling kost gemeenten bijna niets, terwijl ze volgens Stybenex wel besparen op kosten voor afvoer en verbranding van het overige afval.

BRON: Cobouw

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren