Zoeken

Update: Protocol 'Veilig organiseren van zakelijke bijeenkomsten'

De afgelopen weken heeft de coalitie Veilig naar de Vakbeurs dagelijks overleg gehad met branchevereniging CLC Vecta en vertegenwoordigers van alle sub-sectoren. Het resultaat is het protocol 'Veilig organiseren van en deelnemen aan zakelijke bijeenkomsten.'

Met dit protocol geeft de sector gehoor aan de oproep van de overheid om plannen aan te leveren voor de anderhalvemetereconomie. Neb rekent er op dat dit protocol aanleiding zal zijn voor de overheid om op zo kort mogelijke termijn op verantwoorde wijze de organisatie van beurzen, congressen, corporate events en vergaderingen opnieuw toe zal staan.

Wat staat er in het protocol?

Het protocol bevat richtlijnen voor opdrachtgevers, organisatoren, accommodaties, toeleveranciers, bezoekers en deelnemers van zakelijke bijeenkomsten. Uitgangspunt zijn de geldende adviezen en maatregelen die door het RIVM zijn gepubliceerd.

Het belangrijkste uitgangspunt is dat bezoekers, deelnemers en werknemers altijd 1,5 meter afstand houden. Om dit mogelijk te maken, zal het aantal gelijktijdige aanwezigen moeten worden gelimiteerd. De richtlijn voor de bezettingsgraad voor beurzen is 1 persoon per 10 vierkante meter. Dat kan gerealiseerd worden door bijvoorbeeld te werken met verplichte voorregistratie, eventueel in combinatie met specifieke tijdsloten. Ook kan de gebruiksoppervlakte vergroot worden, of gekozen worden voor andere oplossingen.

Voor congressen, corporate events en vergaderingen wordt een norm van 1 persoon per 5 vierkante meter gehanteerd.

Andere onderdelen van het protocol zijn richtlijnen met betrekking tot routing bij knelpunten, hygiëne, gedragsbeïnvloeding van exposanten en bezoekers, en toezicht en handhaving.

Hoe nu verder?

Het protocol zal nog deze week worden verzonden naar werkgeversorganisatie VNO-NCW voor toetsing, waarna het zo snel mogelijk zal worden aangeboden aan het Ministerie van Economische Zaken. Tegelijk met het protocol zal een brief worden aangeboden met een verzoek om verdere financiële steun voor onze sector, aangezien bedrijfsomzetten de komende tijd hoe dan ook onder druk zullen blijven staan.

Goedkeuring van het protocol zal niet automatisch betekenen dat beurzen, congressen, corporate events en vergaderingen direct weer georganiseerd kunnen worden. Wel zal het de kans vergroten dat dit zo snel mogelijk het geval kan zijn.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval oktober 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren