Zoeken

Utiliteitsnieuwbouw groeit weer vanaf 2014

De nieuwbouwproductie van utiliteitsgebouwen bereikt in 2013 na enkele jaren van forse dalingen toch eindelijk de bodem. In augustus 2012 lijkt namelijk in diverse sectoren het ergste achter de rug als we kijken naar de waarde van de verleende vergunningen. Dat werkt met enige vertraging door op de productie, die in 2013 op € 4.375 miljoen het dieptepunt bereikt. Dat is een daling van circa 40% ten opzichte van de vorige productietop op ruim € 7,2 miljard in 2009. Dit blijkt de jongste nieuwbouwprognoses van BouwKennis.

Het overheidsbeleid van Rutte en Samsom wordt gekenmerkt door vele bezuinigingen en ombuigingen. Hierdoor krijgt met name de budgetsector klappen. De bouw voor de marktsector zal ietwat getemperd worden door de verslechtering van de economische vooruitzichten in 2013.

De prognoses zijn neerwaarts bijgesteld ten opzichte van september. De reden daarvoor is tweeledig. Ten eerste is de economie in het derde kwartaal nogmaals verslechterd. Tekenen van herstel blijken keer op keer ijdele hoop te zijn. Ten tweede is het pakket maatregelen van Rutte en Samsom reden voor een tempering van de vraag naar nieuwe gebouwen.

Skytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval februari 2023DakenraadrecticelinsulationRockwooltotaal dakconcept

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren