Zoeken

VDL ontvangt certificaat CO2 besparing voor duurzaam daksysteem in Hapert

Voor de nieuwbouw van het dak van één van de VDL-bedrijven in Hapert heeft VDL Groep bewust gekozen voor een duurzame oplossing. Hiervoor ontving het bedrijf maandag 11 november jl. het certificaat CO2 besparing. VDL heeft gekozen voor het innovatief dak concept van DION Evolution.

Roof-IT BV heeft het dak voorzien van deze innovatieve dakoplossing in samenwerking met DION Evolution en Quandt. Het dak van ruim 4.800 m2 is vernieuwd met DION Evolution en hiermee reduceert men de CO2 uitstoot met ruim 55.500 kilogram ten opzichte van ‘normale’ bitumineuze dakbedekking. Heel bewust kiest Vde opdrachtgever hiermee tevens voor een garantietermijn van maar liefst 20 jaar die wordt verstrekt door de producent. De garantietermijn voor bitumineuze daken is doorgaans 10 jaar.

Het certificaat ‘CO2 besparing’ is ontwikkeld door Cagerito, een adviesbureau dat zich bezighoudt met duurzaamheidsvraagstukken. Het certificaat is gebaseerd op de CO2 Prestatieladder (SKAO, version 2.1., ISO 17021, 14064, NEN-EN- 16001 GHG Protocol). De CO2-Prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2.

FOTO:

Namens VDL Vastgoed neemt Stijn Kennis, projectleider vastgoed binnen VDL, het certificaat CO2 besparing in ontvangst uit handen van Martien Maas, directeur van DION Evolution Systems.]

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren