Zoeken

Vebidak verzet zich tegen schrappen regeling Onwerkbaar weer

Vebidak verzet zich tegen het schrappen van de regeling Onwerkbaar weer. In dat geval krijgen werkgevers een eigen risicotermijn van vier weken als hun personeel vanwege de weersomstandigheden niet kan werken. Pas daarna kan een WW-uitkering aangevraagd worden.

De branchevereniging voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven Vebidak vindt dat de sector wordt gedupeerd. Zelden zal er sprake zijn van vier aaneengesloten weken met onwerkbaar weer. Cees Woortman, directeur van Vebidak, benadrukt dat de huidige afspraken in de sector gemaakt zijn door sociale partners. Ze zijn op maat gemaakt en iedereen is er tevreden over. Bij onwerkbaar weer kunnen werkgevers een beroep doen op een regeling en vullen de tijdelijke WW-uitkering voor medewerkers aan tot het laatstverdiende loon.

Vebidak heeft een brief gestuurd naar de Tweede Kamer. Inmiddels hebben zes andere brancheverenigingen zich aangesloten bij het protest. De Eerste Kamer wil minister Ascher vragen stellen over de uitvoeringsvoorwaarden van zijn Calamiteitenregeling.

BRON: Profnews

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren