Zoeken

Veel PV-systemen niet bestand tegen zware storm

Een echt zware storm zal waarschijnlijk veel schade veroorzaken aan PV-panelen op het dak. PV wordt veelal aangelegd door partijen die onbekend zijn met de veiligheidsnormen in de bouw en die normen ook veel te zwaar vinden.

Dat betoogde Chris van der Meijden, adjunct-directeur van BDA Dak- en Geveladvies, tijdens een webinar over PV op het hellende dak. Dit webinar werd georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met Kingspan Unidek. Van der Meijden wees er op dat de laatste echt zware storm (landelijk) in 1990 was. Die veroorzaakte behoorlijke schade, zelfs aan daken die wel binnen de bouwveiligheidsnormen vielen. Veel PV-systemen voldoen niet aan die normen. Diverse systemen zijn niet eens getest op windweerstand en ook worden systemen niet goed afgestemd op de dakconstructie.

Om te weten of een bevestigingssysteem voor PV betrouwbaar is, is het belangrijk dat het systeem getest is, dat het systeem afgestemd is op de bouwmethode van het dak, dat er een bouwkundige schouw plaatsvindt van het dak en dat er een windlastberekening wordt gemaakt.

Lees

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren