Zoeken

Veilig werken op het dak met Roval-RoofSafety®

Roval Aluminium uit Helmond, totaalleverancier van aluminium bouwproducten heeft met de Roval-RoofSafety® een nieuwe aluminium dakrandbeveiliging ontwikkeld, die alle voorwaarden in zich heeft om het platte dak veilig te kunnen betreden.

Samenstelling

De aluminium staanders van het Roval-RoofSafety® zijn in hoogte verstelbaar van 1000 mm tot 1170 mm en worden in een aluminium voet bevestigd. In deze voet wordt tevens een ligger bevestigd, evenwijdig aan het dak. Deze ligger mondt uit in het Roval pvc-contragewicht van 25 kilogram, dat op het dak rust. Hieraan ontleent het Roval-RoofSafety®-systeem voor een groot deel zijn stabiliteit. De stabiliteit wordt ook bevorderd door de stevigheid van de aluminium voet, waarin de staander en ligger zijn bevestigd en door de stevigheid in combinatie met het lichte gewicht van de aluminium staanders en balusters. Deze aluminium balusters worden door middel van knelringen aan de balusters bevestigd.

Veiligheid

Met het Roval-RoofSafety®-systeem wordt het werken op het dak voor de dakdekker en onderhoudsdiensten veiliger. In het A-blad Platte Daken 982 van stichting Arbouw wordt aangegeven dat de beste beveiliging een permanente dakrand van tenminste één meter hoog is en als deze dakrand er niet is, zoals in verreweg de meeste gevallen, dan heeft volgens Arbouw in het A-blad permanent leuningwerk van minstens één meter hoog de voorkeur. Dit leuningwerk moet, net zoals bij het Roval RoofSafety®-systeem het geval is, onder meer een boven- en een tussenleuning hebben.

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren