Zoeken

Veilig werken op hoogte: ‘De eerste stap naar een nieuwe toekomst’

Op donderdag 7 februari 2013 organiseert de VSB tijdens de Bouwbeurs 2013 het VSB-symposium ‘De eerste stap naar een nieuwe toekomst’. Het symposium wordt onder meer aangegrepen voor de presentatie van de nieuwe veiligere opbouw van rolsteigers alsook van een ambitieus scholingstraject voor de steigerbouw. Onder leiding van Desiree Latenstein zullen diverse prominente sprekers ingaan op actuele onderwerpen tegen de achtergrond van het veilig werken op hoogte. Het symposium vangt aan om 08.30 uur en wordt gehouden in de Juliana Congreszaal van de Jaarbeurs te Utrecht.

Sprekers tijdens het VSB-symposium zijn Marga Zuurbier, directeur van de Inspectie SZW, Peter Rijnbeek, mede-voorzitter van de commissie Richtlijn Steigers, Bob Gieskens, Hoofd Brancheontwikkeling van Bouwend Nederland en John Kerstens, Lid van de Tweede Kamerfractie van de Partij van de Arbeid.

De sprekers gaan in op de materie waarmee de branche dagelijks te maken heeft: het veilig werken op hoogte. Zo wordt teruggekeken naar de onlangs gehouden controleacties en vooruitgeblikt naar de nieuwe veiligere opbouw van rolsteigers, waarmee fabrikanten het de gebruiker gemakkelijker maken om veilig te monteren en te werken. Namens de VSB wordt de nieuwe veiligere opbouw kort toegelicht en aangeboden aan de Inspectie SZW. Daarnaast worden de onduidelijkheden geschetst die er blijken te bestaan rond de waarde van certificaten en vakbekwaamheid van steigermonteurs. In de bouw en de industrie wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar een eenduidig, objectief en controleerbaar scholingssysteem. Met de aanvulling op de Richtlijn Steigers worden alle onduidelijkheden weggenomen en vindt een upgrading plaats, waarvoor samenwerking met opleiders en certificerende instanties een must is.

Verder wordt het veilig werken op hoogte ook behandeld als onderdeel van de toekomst van de bouw. Kostenefficiency en samenwerking in de keten zijn daarbij van doorslaggevend belang. Veilig werken wordt op deze manier een integraal onderdeel van het nieuwe bouwproces. Tenslotte wordt het veilig werken op hoogte ook vanuit politiek perspectief beschouwd: hoe zit het met de instroom van nieuwe werknemers in de bouw? Wat wordt er gedaan aan oneerlijke concurrentie in de arbeidsmarkt? Welke rol spelen banenplan en optimale arbeidsveiligheid? Deze vragen worden tijdens het VSB-symposium beantwoord.

Het symposium is bedoeld voor bedrijven die actief zijn in de bouw, afbouw, industrie, installatiesector, scheepsbouw en overheden, inspecties, onderwijsinstanties, opdrachtgevers, architecten, adviseurs, certificerende instanties, fabrikanten, leveranciers en verhuurbedrijven.

De kosten voor deelname aan het symposium bedragen € 70,=. Dit is inclusief consumpties, lunch en toegang tot de Bouwbeurs 2013. Aanmelden kan via het VSB-secretariaat (088 - 400 84 58) of via de website van de vereniging www.vsb-online.nl. Hier kan ook het volledige programma worden gedownload.

Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Branche Polis en Koninklijke Jongeneel B.V.

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren