Zoeken

Vekudak presenteert ActiefDak™

Vekudak, de vereniging van 4 A-merk fabrikanten en importeurs van PVC kunststofdakbedekking brengt duurzame kwaliteit in het bouwwerk met de ActiefDak™ montagevoorschriften voor Photovoltage panelen. Aanleiding is de sterk groeiende plaatsing van Photovoltage panelen, kortweg PV-panelen. Het gebruik van het ActiefDak™ voor het vangen van zonne-energie stelt namelijk speciale eisen aan de PVC dakbaan, het isolatiepakket en de constructie van het dak. Ook de locatie en oriëntatie van het dak zijn belangrijk, omdat allebei in hoge mate de windbelasting op de PV-panelen en dak(baan) bepalen.
Vekudak beschrijft in de voorschriften aan welke eisen het ActiefDak™ moet voldoen voor het duurzaam installeren van PV-panelen.

Steeds vaker wordt de uitstraling van een bouwwerk bekroond met een spannende uitvoering van het dak. De ooit onzichtbare vijfde gevel wordt werkvloer van technische installaties en personen: het ActiefDak™. Om risico’s als dakschade en lekkage te voorkomen bieden Vekudak-leden ActiefDak™ aan. Bij de toepassing van PV-panelen moeten de kwaliteitseisen scherp gesteld worden. Een 2,0 mm dikke polyesterversterkte PVC dakbaan vormt het hart van de volledige dakopbouw. Ook moet voldaan worden aan een deskundige montage volgens BRL 1511 en dient er rekening gehouden te worden met de minimale eisen voor begaanbaarheid en drukweerstand in geval van een warm dak.

Dit klasse daksysteem is elders in Europa, zoals in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland, al een standaard en verovert nu ook de markt in Nederland en België.

Kwaliteitsbaan+deskundige montage=duurzaam dak

De leden van Vekudak investeren in een veilig en duurzaam product van hoge kwaliteit, dat efficiënt en zonder open vuur op het dak wordt aangebracht en in vele kleuren leverbaar is voor platte, holle, bolle of golvende daken. Ook tuin- en parkeerdaken en daken die een nadrukkelijke zichtfunctie hebben, vragen om een A-merk PVC dakbaan. Aanpassingen in het dak zijn na jaren nog steeds eenvoudig uit te voeren. Daarnaast is het dak onderhoudsarm.

De Vekudak-leden hebben allen een partnernetwerk van professionele dakbedekkingsbedrijven. Die nauwe samenwerking waarborgt een hoogwaardig kwaliteitsdak. De dakbanen zijn voorzien van het EUATc Keurmerk en KOMO attest met productcertificaat. Tevens voldoen zij aan de NEN 6050, de norm met ontwerpeisen voor brandveilig werken aan daken.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren