Zoeken

VELUX Groep start nieuwe divisie: VELUX Commercial

VELUX Groep start VELUX Commercial, een nieuwe divisie die onder meer voortkomt uit de overname van JET-Groep vorig jaar. De nieuwe divisie presenteert zich in Nederland voor het eerst tijdens de BouwBeurs in Utrecht.

In combinatie met de recente overnames van Wasco en Vitral en de voortdurende ontwikkeling van VELUX modulaire lichtstraten, bouwt de VELUX Groep de komende jaren aan een nieuwe commerciële divisie. Deze divisie wil men verder laten uitgroeien zodat het de utiliteitsmarkt nog beter kan bedienen.

De groep is marktleider op de dakramenmarkt voor woningbouw. In 2012 betrad men voor het eerst de commerciële (niet-particuliere) markt, met de introductie van het eigen merk modulaire lichtstraten. De grote ambitie was om daglicht en frisse lucht ook naar commerciële gebouwen te brengen.

Twee segmenten binnen utiliteitsmarkt

De utiliteitsmarkt bestaat voor het bedrijf uit de twee hoofdsegmenten architecturale beglazing, waarbij architecten een belangrijke rol spelen bij de keuze voor ramen van glas of acryl, en industriële platte daken. Dit segment bestaat vrijwel volledig uit oplossingen met acryl, zoals koepels, lichtstraten en rook- en luchtventilatiesystemen. De twee segmenten zijn wezenlijk anders wat betreft klantengroepen en verkoopprocessen. Met modulaire lichtstraten is de fabrikant duidelijk aanwezig in het segment van de architecturale beglazing, terwijl de JET-Groep marktleider is in de markt voor industriële platte daken. VELUX Commercial bestrijkt vanaf nu beide segmenten.

Vicepresident modulaire lichtstraten Henrik Øvlisen zal binnen de divisie leiding gaan geven aan de operationele afdeling voor architecturale beglazing. ""Onze strategie is om ons bedrijf verder uit te bouwen door daglicht en frisse lucht te brengen naar mensen in commerciële gebouwen. Door de overname van onder andere de JET-Groep profiteren wij van schaalvergroting en treden we een volledig nieuw segment binnen. De producten en verkoopprocessen in de utiliteitsmarkt verschillen aanzienlijk van die van de woningmarkt. Om aan de specifieke behoeften van de commerciële markt te voldoen, hebben we deze nieuwe divisie gecreëerd.”

Ralf Dahmer, de huidige CEO van JET-Groep zal binnen VELUX Commercial aan het hoofd staan van de operationele afdeling die zich richt op industriële platte daken. ""We kijken ernaar uit om deze nieuwe commerciële divisie op te gaan zetten. We zien groeipotentieel en kansen om onze activiteiten te versterken ten behoeve van klanten en werknemers,"" zegt Dahmer.

Om het productaanbod voor de commerciële markt duidelijk te onderscheiden van de bekende VELUX dakramen en om een visueel kader te creëren voor de oprichting van de nieuwe commerciële divisie, lanceert men op de BouwBeurs een nieuw commercieel logo en een nieuwe visuele identiteit.

De komende jaren zullen de vier bedrijven binnen VELUX Commercial verder worden samengevoegd. Op de korte termijn zetten JET-Groep en VELUX modulaire lichtstraten hun bedrijfsactiviteiten op de vertrouwde manier voort.

VELUX Commercial is op de BouwBeurs te vinden in Hal 9 stand B.040.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren