Zoeken

VELUX introduceert elektrische buitenzonwering op zonne-energie voor lichtkoepels

Speciaal voor de VELUX lichtkoepel introduceert de VELUX Groep een elektrische buitenzonwering op zonne-energie. De buitenzonwering zorgt ervoor dat de warmte in ruimtes onder het platte dak aanzienlijk wordt vermindert. Deze lichtkoepels hebben een glaselement met HR++ veiligheidsbeglazing direct onder de lichtkoepel. De buitenzonwering past perfect tussen het glaselement en de koepel in. De zonnestralen komen dus wel via de koepel naar binnen, maar worden door de buitenzonwering voor 88% tegengehouden. Door de combinatie van een elektrische buitenwering op zonne-energie in de zomer, het efficiënte gebruik van passieve zonne-energie in de winter en natuurlijke ventilatie, kan energie wordt bespaard en een uitgebalanceerd binnenklimaat worden gecreëerd.

De VELUX buitenzonwering op zonne-energie beschermt de ruimte onder het platte dak tegen de warmte van de zon en zorgt in combinatie met de ventilatiemogelijkheid van de lichtkoepel voor een comfortabel binnenklimaat. De buitenzonwering verlaagt de g-waarde van de lichtkoepel tot ongeveer 0,12, wat energie bespaart. Daarnaast zorgt de buitenzonwering in de ruimte voor ‘zacht’ en sfeervol daglicht en privacy.

Duurzaam design

De stroomvoorziening van de buitenzonwering wordt geregeld door een geïntegreerde accu die wordt opgeladen door een zonnepaneel. De accu heeft een energiebuffer voor gebruik in perioden met minder daglicht. Wanneer de accu volledig is opgeladen kan de buitenzonwering 360 keer commando’s uitvoeren. Het Wit Design uiterlijk van de buitenzonwering is een discreet en geïntegreerd ontwerp, waardoor de lichtkoepel en buitenzonwering één geheel vormen. Naast de wit gelakte aluminium lijsten is ook het screendoek wit van kleur. De buitenzonwering op zonne-energie is draadloos en daardoor eenvoudig van buitenaf op het glaselement te monteren.

Radiografisch bedienbaar en energiebesparend

De buitenzonwering op zonne-energie is voorzien van io-homecontrol® technologie en kan met een afstandsbediening radiografisch worden bediend vanaf iedere plek in het gebouw. De buitenzonwering kan worden gecombineerd met een elektrisch plissé gordijn aan de binnenzijde van de lichtkoepel. Zowel de lichtkoepel, de buitenzonwering als het plissé gordijn kan vervolgens met één io-homecontrol® afstandsbediening worden bediend. Wanneer de ventilerende lichtkoepel open staat, sluit deze zich door de regensensor automatisch weer bij de eerste regendruppels.

De buitenzonweringen op zonne-energie zijn verkrijgbaar voor acht verschillende maten VELUX lichtkoepels. De buitenzonweringen worden geleverd met een CE markering en 3 jaar fabrieksgarantie en worden officieel geïntroduceerd tijdens de Internationale BouwBeurs 2013, van 4 tot 9 februari in de Jaarbeurs te Utrecht, op stand 01.D118.

erfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval juni 2023DakenraadrecticelinsulationRockwooltotaal dakconcept

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren