Zoeken

VELUX introduceert lichtkoepel met gebogen glas

De nieuwste lichtkoepel van VELUX is het eerste ter wereld met gebogen edge-to-edge glas. Dankzij het gebogen ontwerp wordt regen van het glas afgevoerd, waardoor de lichtkoepel geschikt is voor volledig platte daken. “Deze lichtkoepel is een mijlpaal voor de plat dak-markt. Het elegante design sluit naadloos aan op het dak. Daarnaast laat de lichtkoepel een ongeëvenaarde hoeveelheid daglicht door en zorgt de elektrische variant voor goede ventilatie,” zegt Jolanda de Gooijer, Product Groep Manager bij VELUX Nederland.

De VELUX koepel gebogen glas heeft met het innovatieve CurveTech™ design dezelfde hoge kwalitatieve eigenschappen als de reeds bestaande VELUX lichtkoepels. Dit betekent dat de lichtkoepel aan het Bouwbesluit 2018 voldoet en in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. De combinatie van een goed isolerende opstand en HR++ ruit zorgt voor een uitstekende isolatiewaarde. Bovendien is er in de kamer nauwelijks last van contactgeluid door regen of hagel.

Om een prettig binnenklimaat te creëren kunnen bijpassende zonwering en verduisterende plisségordijnen zorgen voor warmtewering en lichtregulering.

“Wij zijn erg trots dat we ’s werelds eerste lichtkoepel met gebogen glas kunnen aanbieden. Het moderne, elegante en eigentijdse design is te plaatsen in een hellingshoek van 0 tot 15 graden, wat zorgt voor een eenvoudige montage. We bieden hiermee een innovatieve designoplossing voor alle gebouwen met platte daken,” voegt de Gooijer toe.

De geharde buitenruit beschermt de koepel tegen schade door slechte weersomstandigheden, zoals hagel. De subtiele bolling in het glas maakt uitstekende afvoer van regenwater mogelijk, waardoor het zicht naar buiten helder blijft. De hoge energie-efficiëntie en geluidsisolatie maken van de lichtkoepel een duurzame, comfortabele oplossing met een lange levensduur. Ook de nieuwe lichtkoepel is eenvoudig te bedienen met de VELUX INTEGRA® bedieningstablet en door de speciale programma’s opent en sluit de koepel automatisch op vooraf in te stellen momenten.

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren