Zoeken

VSB presenteert nieuw bestuur en nieuwe plannen

In de voorjaarsvergadering van de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven VSB, zijn met de verkiezing van nieuwe bestuurders en een aantal belangrijke besluiten, bepalende stappen gezet om de branche verder te versterken. Zo wordt geĆÆnvesteerd in richtlijnen en scholing voor het werken op hoogte. Onderaanneming en uitbesteding gaan deel uitmaken van de Waarborgregeling VSB. De focus wordt gericht op bouw, industrie en betonbouw.

Met een record aantal leden (70) vond op 24 mei de voorjaarsvergadering plaats van de VSB. Niko van Ruitenburg, directeur van BIS Industrial Services Nederland werd verkozen tot voorzitter van de Sectie Steigerbedrijven en lid van het Algemeen Bestuur. Jan Remmits, directeur van Safe, trad toe tot het bestuur van de Sectie Betonbekistingbedrijven. Na 20 jaar nauwe betrokkenheid bij de bestuurs- en branche-activiteiten, werd afscheid genomen van VSB-voorzitter Jan ten Doeschate.

Daarnaast is besloten om de Waarborgregeling VSB, waarmee lid-bedrijven worden getoetst op kwaliteit en veiligheid, verder aan te scherpen. De ledenvergadering stemde in om ook onderaanneming en uitbesteding te laten wegen volgens de Waarborgregeling VSB. Daarmee wordt onder meer een oordeel gegeven over aspecten als veiligheid/VCA, kwaliteit/ISO, opleidingsgraad, het voldoen aan de Richtlijn Steigers en deskundigheid op het vakgebied.

De werkingssfeer van de Richtlijn Steigers, eigendom van de VSB en de Komat/Bouwend Nederland, wordt verder verbreed met de (petro)chemie en de energiesector. Daarnaast wordt hard gewerkt aan de Richtlijn Bekistingen en Ondersteuningen.

Door het intensiveren van vakgerichte opleidingen voor steigermontage, bekistingen en ondersteuningen met het eigen Opleidingsbedrijf VSB en instructiemiddelen voor rolsteigers, ladders, trappen, hefsteigers, bouwliften, hoogwerkers, hangbruginstallaties en gevelonderhoudsinstallaties, verwacht de VSB ook gebruikersgroepen en opdrachtgevers gerichter te kunnen bedienen en de kwaliteit van het werk te garanderen. Daartoe worden gerichte promotiecampagnes gestart richting bouw, industrie en betonbouw.

De Bouwbeurs 2013 vormt een belangrijk moment waarop de VSB en haar leden zich niet alleen collectief zullen presenteren, maar ook noviteiten als nieuwe opbouwmethoden en richtlijnen zullen aankondigen. Tijdens de ledenvergadering werd met de presentatie van een Bouwbeursflyer het startsein gegeven voor dit collectieve optreden.

FOTO: Afscheid van Jan ten Doeschate.

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren