Zoeken

Werken in de zon? Bescherm uzelf en beperk het risico op huidkanker

In het zonnetje werken kan prettig zijn, maar we zien steeds vaker de schadelijke effecten van UV straling, zoals huidkanker. Wiltec adviseert daarom Stokoderm Sunprotect SPF50. Deze zonnebrandcrème biedt bescherming tegen zowel UV A (verbranding) als UV B (veroudering van de huid). De crème is niet vet of plakkerig, watervast en niet zichtbaar, zodat u zorgeloos uw werk kunt blijven doen. Bovendien bevat de crème veel huidverzorgende bestanddelen.

Schadelijke gevolgen van zonnestraling kunnen variëren van een vroegtijdige veroudering van de huid tot huidkanker. De ARBO-wetgeving ziet werken in de zon als een beroepsrisico. Het is daarom noodzakelijk dat mensen die langdurig blootstaan aan zonlicht, zich tegen UV-straling beschermen.

Ook al werkt u al jaren buiten, dan nog is het gebruik van een zonnecrème noodzakelijk. Huidbeschadiging door de zon is namelijk cumulatief. Dat wil zeggen dat de slechte effecten zich opstapelen. Dit opstapelen gaat jaar op jaar door, totdat een bepaalde grens wordt overschreden.

SPF (Sun Protection Factor) is de mate waarin de crème bescherming biedt tegen de zon. Als u in een bepaalde situatie in 10 minuten zonnebrand zou oplopen, dan is dit met factor 50 pas na 10 x 50 = 500 minuten = 8 uur het geval. Let wel: door transpiratie, schurende kleding en wassen verdwijnt er continu crème van de huid. Breng daarom om de 2 à 3 uur nieuwe crème aan, zo houdt u de factor 50 bescherming in stand.

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren