Zoeken

Windmolen op proefdak Hogeschool Utrecht

In de Duurzame Energie Proeftuin op het dak van Hogeschool Utrecht (HU) wordt in de ochtend van vrijdag 2 december een windmolen geplaatst. Aannemer BLR-Bimon plaatst de 6,5 meter hoge windmolen voor tenminste tien jaar. Studenten en docenten van de HU doen gezamenlijk onderzoek naar deze micro windturbine. De resultaten worden gebruikt voor verduurzaming van de provincie Utrecht en worden verwerkt in het onderwijsprogramma.

Duurzame Energie Proeftuin (DEP)

In september 2011 werd de proeftuin officieel in gebruikgenomen. Hogeschool Utrecht werkt samen met partners uit de regio aan een schoon Utrecht, onafhankelijk van fossiele brandstoffen. In daken zit een enorm potentieel voor duurzame energietechnieken als zonnepanelen, -boilers en andere innovatieve dakbedekking. DEP op het dak van de HU is een van de eerste vijf daken in het Duurzame Dakenplan van de Provincie Utrecht. De tuin omvat 500 m2 en tien verschillende daktechnieken vormen de basis voor uitdagend techniekonderwijs met praktijkopstellingen van deze tijd. De tuin levert de opgewekte elektriciteit waar mogelijk terug aan het net. De tuin zorgt voor kennisoverdracht op het gebied van duurzaamheid.

Windmolen

De windturbine van DonQi waar studenten en docenten van de HU gebruik van maken voor hun onderzoek, 

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren