Zoeken

Winnaar Dak van het Jaar: Categorie hellende daken

De jury was het unaniem eens dat De Volharding in Artis, het dak van het jaar is in de categorie hellende daken. Leen Iseger, Karsten Konrad en Jan van Leeuwen prijzen het werk van de dakspecialisten van  Jobse B.V. trotse winnaars op de feestavond in Nijkerk.

De jury koos uit een twaalftal uitstekende inzendingen, die vorig jaar in artikelen in het vakblad steilDAK zijn beschreven.  Het dak van het voormalig rijstpakhuis De Volharding,  midden in het Amsterdamse dierenpark ARTIS is door de jury van het vakblad steilDAK van uitgever Lindeman Events B.V.  uitgeroepen tot Dak van het Jaar 2022. De jury prijst de hoge mate van detaillering en het vakmanschap dat is ingezet om dit project te realiseren.

De specialisten van Jobse, onder leiding van uitvoerder Hans van Leerdam, zorgen ervoor dat de detaillering en uitstraling van het meer dan 100 jaar oude gebouw perfect combineren met nieuwe details als zonnepanelen, verhoogde isolatie waarden en onzichtbaar verwerkte installatieruimten. De Volharding kan daarmee gemakkelijk weer talloze functies vervullen in de komende jaren.

Jurylid Karsten Kornad prijst de samenwerking op dit project tussen de betrokken partijen. “Het is geen geringe opgave om met zoveel specialisten het werk te organiseren en veilig uit te voeren.” Leen Iseger: “Het lei-, zink- en loodwerk is in hoge kwaliteit uitgevoerd. Er is zorgvuldig gelet op details.” Jan van Leeuwen voegt toe: “Het nieuwe dak verhoogt de isolatie. Er zijn bijzondere zonnepanelen aangebracht en daarmee bewijst de traditionele dakdekker ook haar rol te spelen in de realisatie van hellende daken van de toekomst.”

Jobse B.V. loodgieters, leidekkers en koperslagers sinds 1922, realiseerden in hun honderd jarig jubileumjaar weer een top project. De samenwerking met betrokken bedrijven, architect en adviseurs, levert opdrachtgever ARTIS een  gebouw op met het Dak van het Jaar 2022! Proficiat! 

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren