Zoeken

Xtratherm opent nieuwe state of the art productie en distributie faciliteit in Feluy, België

Tijdens een officiële ceremonie in Feluy, heeft de heer Jean Claude Marcourt, Waals minister van Economie, Buitenlandse Handel, Onderzoek en Hoger Onderwijs, de nieuwe productie en distributie faciliteit van de Ierse fabrikant van Xtratherm isolatie vandaag officieel geopend.
De nieuwe vestiging wordt verantwoordelijk voor de productie van Xtratherm hoogwaardige plaat isolatieproducten. De initiële investeringsfase beslaat de productie en de opslagfaciliteiten van circa 20.000m2, met de mogelijkheid voor toekomstige uitbreiding.

Jay Hynes, Directeur van Xtratherm, verklaarde: “Xtratherm heeft ambitieuze groeiplannen en de belangrijke continentale Europese markten, zoals de Benelux, Duitsland en Frankrijk staan centraal in onze toekomstige groei en uitbreiding. De nieuwe vestiging in België, vlak bij Charleroi, is ideaal gelegen met perfecte toegang tot onze belangrijkste markten. We zijn erg verheugd om in de voorhoede van nieuwe isolatie technologieën te zijn en om de nieuwe state-of-the-art faciliteit in België te openen. De vraag naar hoogwaardige isolatie platen blijft groeien, gedreven door voorschriften omtrent verbeterde energie-efficientie, en het besef dat een goed geïsoleerd pand de energiekosten aanzienlijk kan verlagen.”

De investering van €30 miljoen zal naar verwachting tot 100 lokale banen creëren in de loop van de volgende vijf jaar and zou een aanzienlijke economische impact op de lokale regio moeten hebben.
Jean Claude Marcourt, Waals minister van Economie, Buitenlandse Handel, Onderzoek en Hoger Onderwijs, voegde toe: ""Wallonië verwelkomt Xtratherm's eerste grote investering op het Europese vasteland. Deze beslissing is geen toeval. Door het beleid van concurrerende clusters die ik ingesteld heb, is een ecosysteem ontstaan op het gebied van nieuwe productontwikkeling en bouwmaterialen, die nu bijzondere actieve sectoren in Wallonië zijn. Vandaag wordt Wallonië gepositioneerd als een innovatief platform in het hart van Europa op het gebied van logistiek, specifiek bij de distributie van hoge toegevoegde waarde producten.”

Xtratherm's assortiment van oplossingen omvat vloer, muur en dak toepassingen, gericht op de vereisten van huis renovatie tot grote commerciële vlaggenschip producten. Keer op keer gedurende haar 30-jarige bestaan heeft het bedrijf haar innovatievermogen bewezen met een naadloze overgang van EPS oplossingen in de jaren 90 tot het worden van een van de eerste Europese PIR leveranciers in de vroege jaren 2000, en de meer recentelijke adoptie van fenolschuim.

Al reeds een gevestigde speler in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, wordt verwacht dat de omzet van Xtratherm op het Europese continent aanzienlijk zal groeien in de komende paar jaar, waarbij de opbrengst in Europa al een aanzienlijk deel van de Xtratherm omzet vormt. Het bedrijf heeft een duidelijke missie om in de komende jaren een belangrijke Europese speler binnen de sector te worden, en de nieuwe faciliteit zal als Europese uitvalsbasis dienen, van waar uit de West- en Oost-Europese markten, en de Scandinavische landen zullen worden bediend.

De vestiging ligt in het Feluy Industriepark, die beheerd wordt door IDEA, het agentschap voor regionale economische ontwikkeling. De bouw van de nieuwe faciliteit begon in 2014 en het project werd onder toezicht van het Ierse / Belgische architectenbureau RKD uitgevoerd, terwijl de werkzaamheden op het terrein door het Belgische bouwbedrijf Cordeel werden uitgevoerd.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren