Zoeken

Zelf energie opwekken moet aantrekkelijker

Inwoners van grote steden moeten ongeacht hun woonvorm net zoveel geld terugkrijgen van hun energieleverancier als ze zelf duurzaam stroom oopwekken. Nu zit daar nog verschil in tussen bewoners verenigd in kleine verenigingen van eigenaren (VvE) ten opzichte van grotere VvE's en particulieren. De vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht willen daar verandering in, schrijven ze in een brief aan de commissie Innovatie van de Tweede Kamer.

Huiseigenaren met zonnepanelen op het dak mogen de opbrengst aftrekken van wat ze aan energie verbruiken. Hiervoor wordt hetzelfde bedrag gerekend per kilowattuur dat de stroomleverancier de huiseigenaar in rekening brengt. Daardoor krijgen mensen een lagere energierekening. Eigenaren met een gezamenlijk dak waar zonnepanelen op staan, mogen echter niet dezelfde prijs rekenen, behalve als het gaat om een VvE met meer dan 20 woningen. Dat betekent dat zij niet dezelfde mogelijkheden hebben als mensen met een eigen dak om hun elektriciteitsrekening te beïnvloeden.

BRON: ANP

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren