Zoeken

ZonneEnergieKennisCentrum officieel van start

Op de Zernike Campus in Groningen is maandag 17 maart 2014 het ZonneEnergieKennisCentrum (ZEKC) officieel van start gegaan. Wethouder Joost van Keulen heeft de eerste testopstelling van zonnepanelen aangekoppeld en daarmee het ZEKC geopend. Het onafhankelijke ZonneEnergieKennisCentrum test zonnepanelen van verschillende leveranciers en maakt de prestaties van de zonnepanelen voor consumenten beter inzichtelijk.

De Stichting ZonneEnergieKennisCentrum (ZEKC) is een samenwerkingsverband van de Hanzehogeschool, Sunrenity en de Gemeente Groningen. Het ZEKC heeft tot doel de informatievoorziening over zonnepanelen richting de consument te verbeteren. Dat gebeurt door het uitvoeren van onafhankelijk benchmarkonderzoek in Nederlandse klimatologische omstandigheden, waarvan de resultaten continu online zichtbaar zijn, zullen worden gepubliceerd. Het onderzoek zal door studenten en onderzoekers van de Hanzehogeschool worden uitgevoerd. Op dit moment laten drie verschillende leveranciers de eerste testen uitvoeren op de Zernike Campus en de komende tijd zullen meer volgen. Daarnaast heeft het ZEKC tot doel om installatiebranche meer kennis te verschaffen over de techniek die komt kijken bij de installatie van zonnepanelen.

BRON: Solar Magazine

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren